Šta je boho stil seoske kuće i kako ga možete dodati u svoj dom?

Boho stil seoske kuće je preokret u dizajnu enterijera koji spaja zabavan, svetao i duhovit boemski dekor sa opuštenom, prijatnom atmosferom tradicionalne seoske kuće...

Verovatno već i sami znate, ali nije na odmet da to i ponovimo – boemski stil je usko povezan sa svetlim bojama. Tačnije, takozvane boho boje su često tople nijanse roze, zlatne, žute i narandžaste. Ali ima i dosta hladnijih tonova, od tirkizne do plave i zelene (šumske) boje. S druge strane, tradicionalni stil seoske kuće obično ima suptilniju i neutralniju paletu boja.

Jednostavan način da se lako kombinuju ova dva stila je da se “obuzdaju” i malo utišaju svetli tonovi boemskog enterijera. Primera radi, da biste efikasno izveli boho stil seoske kuće, pretvorite narandžastu u boju rđe, ružičastu u izbledelu oker boju, svetlo žutu u senf, a plavu u zagasitiju mornarsku. Zatim koristite zlatne akcente, koji rade za oba stila.

Osim boja, važno je obratiti pažnju i na teksture. Tekstura uključuje sve što izgleda ili se oseća drugačije; na primer, tekstura jastuka se značajno razlikuje od somota kojim je obložena sofa. Ovo takođe funkcioniše i za tvrđe površine - mešavina kože i drveta će obezbediti teksturniji izgled i dati osećaj prostoru.

Boho stil je poznat po svojim “čergarskim” vibracijama, od marokanskih pufova i velike zidne umetnosti do geometrijskih oblika i istočnjačkih artefakata. Sa druge strane, seoska kuća je tradicionalna, prizemna i dobro trpi eksperimente. Zato slobodno kombinujte ovo dvoje i dobićete zaista zabavnu vibraciju boho-farme u svom domu.

Još jedan jednostavan način da dobijete izgled seoske kuće u boho stilu je da jednostavno dodate više kućnih biljaka! Okačite ih sa plafona i kreirajte posebne zone samo sa njima. Naravno, ne zaboravite da vodite računa o njima, redovno ih zalivajte i obavezno odaberite biljke koje će se dobro osećati u vašem domu.

photo source: laurenliess.com

Povezane teme