Spremite se za jesen i napravite sami podmetač za čizme

Polako ali sigurno jesen kuca na naša vrata, a poslednje što želimo jeste da je pustimo da mokrim čizmama zakorači u naše predsoblje...

Upravo zato smo rešili da sa vama danas podelimo jedan fenomenalan uradi-sam projekat koji će vašem hodniku dati originalan izgled, a vašoj obući biti idealno mesto za sušenje. Nazvali smo ga kratko i jasno – podmetač za obuću, iz prostog razloga što on i služi kako bi zaštitio vaše podove ne samo od vode već i od svake druge prljavštine (čitajte: blata) sa kojom svakodnevno dolazite u kontakt.

Iako možda izgleda kao zahtevan projekat, od materijala će vam biti potrebno samo:

- makaze, olovka, providna traka

- 1 komad drveta za podlogu

- 2 (manja) komada drveta za kratke stranice

- 2 komada drveta srednje debljine za dugačke stranice

- mala četkica, velika četka za slikanje i crna akrilna boja

- lepak za drvo, bezbojan lak za drvo

- malo ukrasno kamenje

- ispis željenog citata (u ovom slučaju: rain, rain, go away!)

Startujte tako što ćete najpre odštampati citat na listu papira – potrudite se da veličina slova odgovara komadu drveta koje će biti korišćeno za izradu ivica samog podmetača. Zalepite citat na drvo srednje debljine tako da bude ravnomerno raspoređen i cenriran, a zatim čvrsto ocrtajte svako slovo olovkom.

photo: houzz

Na ovaj način ćete olovku preneti sa zadnje strane papira na drvo. Isto tako, odaberite i svoj omiljeni font (a možete se slobodno poigrati i bojama, ne morate se oslanjati isključivo na crnu). Uklonite papir i pomoću male četkice popunite slova bojom, a zatim pustite da se boja dobro osuši.

photo: houzz

Nanesite lepak za drvo na sve četiri ivice velike drvene podloge kao i na krajeve drveta sa kratkim stranicama. Zatim sve bočne delove zalepite na bazu – potrudite se da postavite nekoliko teških knjiga ili sličnih predmeta sa svake strane kako bi se svi ovi delovi čvrsto prilepili na osnovu.

photo: houzz

Kada se lepak osuši iskoristite veliku četku kako biste na svoj podmetač naneli bezbojan lak za drvo i time ga zaštitili od vlage. Idealno bi bilo da ovaj korak odradite napolju gde bi podmetač kasnije i trebao da “odleži” nekoliko sati – sunčeva svetlost će dodatno naglasiti njegov sjaj i lepotu.

photo: houzz

Na kraju, dodatno ukrašavanje u vidu ispunjenja podloge (kutije – podmetača) slojem sitnog dekorativnog kamenja. Ovo ne samo da će dati originalan šmek vašem prostoru, već će pomoći da se voda dobro ocedi ali i brže ispari. Nakon što ste odradili i ovaj deo projetka, slobodno postavite podmetač pored svojih ulaznih vrata i uživajte u svojoj čistoj jesenjoj obući!

Izvor: houzz

Povezane teme