Saveti i ideje za unošenje žute boje u spavaću sobu

Evo jedne boje koja trenutno unosi svetlost u prostoriju i ne mora se uvek intenzivno koristiti da bi se postigao ovaj efekat...

Žuta je definitivno jedna od onih prekrasnih boja koja svaku prostoriju čini svetlijom, elegantnijom i mnogo veselijom nego što je bila ranije. Za razliku od crvene i narandžaste, žuta je mnogo manje rizična boja za rad i daleko je živahnija od plave i zelene čak i kada se koristi sporadično. Zaista je iznenađujuće koliko se često ova boja zanemaruje u korist manje upečatljivih nijansi uprkos brojnim prednostima.

I upravo na samom pragu 2022. godine želimo da vas ohrabrimo da isprobate žutu boju u svojoj spavaćoj sobi jer to može biti mali deo vašeg inspirativnog novog uređenja enterijera. Postoji nekoliko različitih načina na koje možete koristiti žutu u spavaćoj sobi I što je najbolje - može se kombinovati sa širokim spektrom boja za stvaranje življeg prostora.

Možete početi sa neutralnom pozadinom u beloj i sivoj boji i proći kroz druge svetle boje dok pokušavate da pronađete najboljeg partnera za žutu u spavaćoj sobi. Ova boja je savršena za rušenje stilskih barijera jer se istovremeno može koristiti i kao neutralna nijansa ali i kao akcentna boja.

Primera radi, kombinacija žute i sive je izuzetno laka za rad i veoma je popularna u spavaćim sobama u modernom i savremenom stilu. Možete početi sa nečim jednostavnim i isplativim kao što je posteljina ili zavese u žutoj i sivoj boji u spavaćoj sobi pre nego što pređete na farbanje zidova. Pozadina sobe i dalje može ostati bela jer će upravo to omogućiti sitnim detaljima žute i sive da naprave još veći vizuelni uticaj. Tepisi i zavese u odgovarajućim nijansama, zajedno sa vazama i dodacima u žutoj boji, trebalo bi da upotpune izgled.

Još jedna kombinacija boja koja izuzetno lepo izgleda baš u spavaćoj sobi jeste žuta sa plavom. Iako ovo uparivanje može izgledati malo čudno, upravo ove boje su savršen izbor za sve one koji žele da budu u trendu. I ovde možete zadržati pozadinu neutralnom i možda čak i obojiti bele zidove u sivo kako bi stvari delovale zanimljivije. Stilovi poput primorskog, plažnog i modernog lako se uklapaju u kombinaciju plavih i žutih akcenta, dok se mediteranske i eklektične spavaće sobe takođe osećaju kao kod kuće sa ovom pametnom mešavinom.

Mediteranske spavaće sobe izgledaju mnogo elegantnije i udobnije sa žutim zidovima koji imaju teksturiranu završnu obradu, dok zidovi u boji izgledaju prelepo i u viktorijanskoj spavaćoj sobi . U savremenoj spavaćoj sobi, lako je podići prisustvo žute jer je pozadina uglađena, neutralna i skromna. Sunčane spavaće sobe su takođe popularan izbor za vlasnike kuća koji žele dramatičniju spavaću sobu, a da se u potpunosti ne posvete žutoj boji.

Povezane teme