Rustični božićni ukrasi koje možete sami napraviti

Rustični dekor zavukao se u svaku poru savremenog života.

Od rustičnih kuhinja, preko kupatila, pa sve do spavaćih i dnevnih soba. On prostoru donosi preko potrebnu toplinu i prijatnost, zagrevajući te hladne zidove kojima smo većinom okuženi. Rustični dekor posebno privlačno izgleda u doba novogodišnjih i božićnih praznika. Ako ste ljubitelj ovog stila i želite da ove godine svoj dom ukrasite rustičnim detaljima, donosimo vam danas pregršt inspiracije za izradu rustične dekoracije.

KAKVE MATERIJALE ODABRATI?

Rustične božićne ukrase je vrlo lako napraviti, a na raspolaganju vam je šira paleta materijala. Odaberite one sa kojima vam je najlakše da radite, pri čemu treba da se fokurisate na drvene materijale. Grančice, šperploča, kora drveta i panjevi su logičan izbor. Ne izostavite jesenje plodove poput šišarki, kestenja, žireva, oraha, pa čak i parprati. Takođe jesenje voće može da bude dobar materijal za izradu novogodišnje dekoracije, pri čemu će prostor ispuniti fantastičnim mirisom. Kao dodatni detalji za izradu ukrasa poslužiće vam kanap, čipka i svakako saten.

KAKVE UKRASE MOŽETE DA NAPRAVITE?

Najočigledniji izbor je u vidu detalja koji će krasiti božićnu jelku. Stare izbledele kugle možete da obmotate kanapom i da im na taj način dodelite rustičan sjaj. Drveni kolutovi mogu vam poslužiti kao lepa podloška za citate ili poruke, pri čemu mogu postati novi podmetači za čaše u vašem domu tokom praznika. Od karirang tekstila možete da stvorite čitavu kolekciju ukrasa – od Sneška, preko Deda Mraza pa sve do patuljaka. Uz malo bele boje obično parče drveta može da postane rustična dekoracija u obliku zvezde, anđela ili novogodišnje jelke.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastične primere rustičnog dekora.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme