Prolećni cvetni aranžmani koji ostavljaju snažan utisak

Veliki broj ljudi širom sveta ovih je dana sa osmehom dočekao proleće.

Najviše od svega obradovali smo se mirisnom cveću i zelenilu sa svih strana. Nakon duge i hladne zime, pravo je osveženje osetiti na svom licu predivne zrake Sunca. Ako želite da proleću poželite dobrodošlicu u svom domu, to možete da uradite putem predivnih prolećnih cvetnih aranžmana. Našu današnju temu posvećujemo upravo njima, u svim tim predivnim bojama i kombinacijama.

KOJE CVEĆE ODABRATI ZA IZRADU PROLEĆNIH ARANŽMANA?

Lukovice su vaš najbolji izbor ako težite ka prelepim prolećnim dekoracijama. Potrebno je samo da ih na vreme zasadite i da čekate da procvetaju. Možete posaditi đurđevak, visibabu, ljubičicu, narcise, zumbule, lale i mnoge druge prolećne biljke i uživati u njihovom procvalom izdanju. One će vam omogućiti da stvorite jedinstvene cvetne aranžmane. Iskoristite stari čajnik ili staklenu vazu da biste stvorili predivne aranžmane od odabranog cveća.

Ove cvetne aranžmane možete postaviti na svojoj prozorskoj dasci, kraj kamina ili na trpazarijskom stolu. Zahvaljujući njima buđenje prirode i dodir proleća biće opipljivi u vašem domu. Izbor boje cveća svakako je vaš lični izbor a pastele varijante se smatraju tradicionalnim prolećnim bojama. Svakako možete isprobati i neke smele nijanse za živahan osećaj ili predivne čisto bele aranžmane koji će uneti svež izgled u vaš enterijer.

Pri kreiranju cvetnih aranžmana ne zaboravite na zelenilo jer ono donosi poseban šarm svakoj dekoraciji. Možete se poslužiti različitim vrstama eukaliptusa ili upotrebiti začinsko bilje po svom ukusu. Čak i sa suvim lišćem možete stvoriti lep i netipičan izgled.

KAKVE VAZE ODABRATI ZA PROLEĆNE CVETNE ARANŽMANE?

Izbor vaze svakako bi trebalo da se slaže sa stilom koji se proteže kroz vaš dom. Prozirne vaze, flaše i teglice su idealne ako je prostor uređen u modernom, minimalističkom i skandinavskom stilu. Takođe jednostavne bele porcelanske vaze su savršene za savremene prostore. Ako se pak kroz vaš dom proteže rustičan, shabby chic ili farmhouse stil možete potražiti drvene ili pletene korpe, metalne kofe, pa čak i male betonske žardinjere, stare bokale ili šolje. Vaze krativnog oblika su svakako dobrodošle za razbijanje monotonije. Pobrinite sa da vaše cvetne aranžmane ukrasite mahovinom, grančicama, sićušnim gnezdima za ptice i sličnim detaljima.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme