Prolećne DIY dekoracije za zidove

Više slika

Više slika

Proleće je tu, i ono vam nudi mnoštvo mogućnosti da istaknete taj jednstven prolećni osećaj u svom domu.

Oprostivši se sa zimskim mesecima, srdačno smo dočekali toplije vreme da uređujemo svoje bašte i tremove. Međutim ako i pored prostora na otvorenom želite u unutrašnjosti svog doma da budete okruženi prolećnim vibracijama, donosimo vam danas pregršt ideja za DIY prolećne dekoracije za zidove.

CVETNA ZIDNA UMETNOST

Postoji toliko mnogo načina za kreiranje cvetne umetnosti na zidu. Uz malo veštine i kreativnosti možete od papira da stvorite različite vrste cveća, ili da kupovne varijanate aranžirate po svom ukusu i prikažete na zidu. Zidne saksije su takođe ideja koja otvara prostoriju. Možete uzeti i male staklene vaze i uz pomoć njih i zelenila po izboru predstaviti jedinstven prolećni dekor. Oslikavanje zidova ili izrada jedinstvenih cvetnih i botaničkih tapeta je varijanta sa kojom ne možete da pogrešite.

Ako volite žive primerke cveća možete se poslužiti varijantom sušenja i presovanja cveća, koje nakon toga možete istaći u lepim ramovima na zidu. Ovo predstavlja jako lep način očuvanja proleća u unutrašnjosti jednog doma. S druge strane ako preferirate još življe varijante možete odabrane cvetne bukete zakačiti u visećem položaju na zidu u zgodnim staklenim teglicama i kreitati rustičan dekor. Male pletene korpice ispunjene mahovinom mogu da budu savršeno tlo za vaše cvetne dekoracije. Njih možete okačiti na različitim lokacija u vašem domu, a posebno će lepo izgledati na zidu kuhinje.

Ukoliko ste se ove sezone zaljubili u boho stil, makrame vam mogu poslužiti kao dodatak za izradu jedinstvenih cvetnih dekoraicija za vaše zidove. Stari okvir krozora takođe može da bude inspirativna osnova za isticanje cvetne dekoracije. Takođe jednostavna grana koja visi sa kanapa može da vam posluži kao držač niza cvetnih lanaca.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Foto: Pinterest

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.