Prolećne DIY dekoracije za zidove

Proleće je tu, i ono vam nudi mnoštvo mogućnosti da istaknete taj jednstven prolećni osećaj u svom domu.

Oprostivši se sa zimskim mesecima, srdačno smo dočekali toplije vreme da uređujemo svoje bašte i tremove. Međutim ako i pored prostora na otvorenom želite u unutrašnjosti svog doma da budete okruženi prolećnim vibracijama, donosimo vam danas pregršt ideja za DIY prolećne dekoracije za zidove.

CVETNA ZIDNA UMETNOST

Postoji toliko mnogo načina za kreiranje cvetne umetnosti na zidu. Uz malo veštine i kreativnosti možete od papira da stvorite različite vrste cveća, ili da kupovne varijanate aranžirate po svom ukusu i prikažete na zidu. Zidne saksije su takođe ideja koja otvara prostoriju. Možete uzeti i male staklene vaze i uz pomoć njih i zelenila po izboru predstaviti jedinstven prolećni dekor. Oslikavanje zidova ili izrada jedinstvenih cvetnih i botaničkih tapeta je varijanta sa kojom ne možete da pogrešite.

Ako volite žive primerke cveća možete se poslužiti varijantom sušenja i presovanja cveća, koje nakon toga možete istaći u lepim ramovima na zidu. Ovo predstavlja jako lep način očuvanja proleća u unutrašnjosti jednog doma. S druge strane ako preferirate još življe varijante možete odabrane cvetne bukete zakačiti u visećem položaju na zidu u zgodnim staklenim teglicama i kreitati rustičan dekor. Male pletene korpice ispunjene mahovinom mogu da budu savršeno tlo za vaše cvetne dekoracije. Njih možete okačiti na različitim lokacija u vašem domu, a posebno će lepo izgledati na zidu kuhinje.

Ukoliko ste se ove sezone zaljubili u boho stil, makrame vam mogu poslužiti kao dodatak za izradu jedinstvenih cvetnih dekoraicija za vaše zidove. Stari okvir krozora takođe može da bude inspirativna osnova za isticanje cvetne dekoracije. Takođe jednostavna grana koja visi sa kanapa može da vam posluži kao držač niza cvetnih lanaca.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Foto: Pinterest

Povezane teme