Prolećne dekoracije stolova za sve vrste zabava

Proleće je idealno godišnje doba za održavanje različitih vrsta zabava i proslava.

Iako još uvek nije dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi, manje zabave u krugu porodice povodom na primer proslave rođendana, godišnjice braka ili punoletstva su nešto što možete da organizujete na otvorenom, i što će vam sigurno prijati nakon meseci i meseci – karantina. Svežina proleća deluje vrlo inspirativno nakon zimskog perioda i daje vam priliku da budete kreativni pri dekoraciju stolova za zabave koje imate u planu. A kako da to uradite sa stilom otkrijte u redovima koji slede.

BOJE I STILOVI

Prvi vaš zadatak je zapravo odabir stila za dekor stola. To može biti stil koji inače koristite pri dekoru vašeg doma ali i neki drugi koji dodaje interes samom događaju. Moderan, skandinavski, minimalistički, vintage ili farmhouse stil biće idealni za nezaboravnu postavku stola. Nakon što ste odabrali stil, sledi izbor šeme boja. Budući da je reč o prolećnoj dekoraciji predlažemo vam da birate neke vedre ili pastelne tonove. Obilje zelenih i žutih tonova, učiniće dekoraciju na vašem stolu predivnom. Takođe ako želite da istaknete rafiniran osećaj iskoristite šemu belih, sivih i mestimično crnih momenata za nordijski šik prikaz.

DEKOR

Dekor treba da odaberete prema stilu i paleti boja koje ste izabrali. Možete odabrati neutralan stolnjak sa različitim printovima koji može izgledati vrlo živopisno. Takođe vaš izbor može da bude porcelan sa uzorcima, ili čaše u boji od kojih se ružičasti i zeleni ton ističu kao najprivlačniji. Središnji deo stola je onaj kom treba da poklonite cvetnu dekoraciju. Prozirne vaze sa prolećnim cvećem mogu da učine postavku na stolu predivnom. Takođe ako ne volite prešarene prikaze, grane rascvetalog drveća ili male saksije sa zelenim biljkama mogu biti vaše rešenje. U zavisnosti od događaja zbog kog ukrašavate vaš sto, figurice za dekoraciju mogu takođe da nađu svoje mesto na njemu. Male zeke, šarena ukrasna jaja i pšenična trava su savršeni za aranžman povodom Uskrsa. Ono na šta ne treba da zaboravite su sveće u boji, kao i elegantni svećnjaci naročito ako se radi o zabavi u večernjem terminu.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme