Privlačni savremeni kamini koji mogu učiniti vaš dom prijatnijim

Neretko se dešava da ljudi misle da su kamini rezervisani samo za rustično opremljene stanove.

Međutim istina je daleko od toga. Danas postoji neverovatno mnogo kamina savremenog stila koji se sa lakoćom mogu uklopiti u enterijere uređene u modernom, skandinavskom, minimalističkom, indistrijskom pa čak i boho stilu. Ako ste razmišljali o njenovom prisustvu u vašem domu, pokazaćemo vam kakvi vam se sve kamini nude.

IZBOR MATERIJALA

Ako želite da svojim novim kaminom podržite savremeni stil uređenja vašeg doma on bio trebalo da bude uglađen sa vrlo čistim linijama. Kada je materijal u pitanju preporučljiv je metal, staklo, kamen (glatka varijanta), mermer, beton i sl. Neutralne boje poput crne, sive i bele su takođe poželjne kako bi se stvorio savršen kontrast u prostoru.

DIZAJN

Najpopularniji dizajn savremenog kamina je u prikazu podnožja i dela koji predstavlja dimnjak, sa staklenim delom u sredini koji prikazuje vatru. Donji i gornji deo kamina mogu biti deo iste priče ili potpuno različiti za stvaranje snažnog utiska. Kraj ovih kamina često se prave i ispusti koji deluju kao klupe za sedenje. Takođe izbor je na vama u pogledu otvorenosti kamina, a najčešće je to sa tri strane, radi najintenzivnijeg delovanja toplote. Među svakako najupečatljivije u prostoru spadaju potpuno transparentni kamini od stakla koji unose rafiniran utisak u prostor.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme