Prelepi prolećni venci koji će osvežiti vaš dom

Sigurno ste kao deca uživali u branju poljskog cveća i pravljenju prolećnih venčića.

Nekad ste ih nositi na glavi a nekad u služili kao predivan znak pažnje koji ste poklanjali majci. Proleće je godišnje doba kada se priroda budi iz zimskog sna i kada nam daje pregršt mogućnosti za ulepšavanje prostora u kom živimo. Našu današnju temu posvećujemo prelepim prolećnim vencima. Oni predstavljaju divan način da ukrasite vaša ulazna vrata i učinite da svako ko ulazi u vaš dom, to uradi sa osmehom na licu. Prolećne vence možete sa lakoćom sami napraviti, a danas vam donosimo pregršt inspirativnih predloga među kojima ćete sigurno pronaću neku koja vam se dopada.

PROLEĆNI VENCI

Pri kreiranju prolećnog venčića prvo za šta treba da se odlučite je stil. To mogu biti sasvim moderni, rustični pa čak i minimalistički venci. Sve što vam se dopada je dobrodošlo. Rustični i farmhouse venci su najčešće napravljeni od vinove loze, uvezani mašnama i ukrašeni zelenilom. Po vašem izboru u zavisnosti od toga koliko želite da budu trajni možete odabrati one dekorisane prirodnim ili veštačkim cvećem. Osim toga ovi venci mogu da sadrže i lepe natpise u prolećnom duhu, zvončiće, gnezda za ptice i sl.

Prolećni venci se najčešće prave u pastelnim nijansama, ali ako ste ljubitelj smelih boja, nekoliko akcentnih cvetova može zaista da doprinese pozitivnom utisku. Šarene trake mogu pojačati efekat i učiniti vaš venac na vratima jedinstvenim. Savremene varijante venaca se prave od jednostavnijih metalnih ili obruča od pruća. Možete čak i sastaviti nekoliko okruglih oblika različitih materijala kako bi stvorili izvanredan prizor.

Ako volite bogate vence, posegnite za pregrštom raznobojnog cveća. Takođe vrlo interesantni su venci koji su samo delimično ukrašeni dok je dobar deo njih – ogoljen. Ovakav pristup daje odraz modernosti vancu i ističe vaš specifičan ukus. Drvene perle i tkani detalju su oni koji mogu naglasiti boho osećaj, a ako volite jednostavnost klasični zeleni venci opisani svežim zelenilom su nešto što će vaš trem učiniti personalizovanijim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme