Prelepe novogodišnje zvezde od papira koje možete napraviti za samo 15 minuta!

Zvezde su oduvek krasile nebo svojom neopisivom lepotom, a tokom praznične sezone postaju i simbol radosti, nade i čuda.

U ovo doba godine, kada noći postaju duže, a dani hladniji, ljudi širom sveta okupljaju se kako bi proslavili praznike i podelili toplinu sa svojim bližnjima. Tokom novogodišnjih praznika, sjajne zvezde krase vrhove jelki, svetle na prozorima domova i ukrašavaju trgove gradova. Njihova svetlost podseća nas na svetlu budućnost i nove početke koji dolaze sa svakom novom godinom.

Simbolika zvezda u novogodišnjoj dekoraciji ide dalje od sjaja i blještavila. Ovi maleni ukrasi nas podsećaju na sva ona malena čuda koja često zanemarujemo u užurbanom toku svakodnevnog života. One su ujedno i simbol svih snova koje sanjamo i ciljeva koje želimo da postignemo.

Dok zvezde krase naše domove tokom praznične sezone, one nam takođe donose osećaj zajedništva. Kao što se zvezde grupišu na nebu, tako i mi okupljamo svoje najdraže kako bismo delili tople trenutke i stvarali uspomene koje će sijati poput zvezda u našim sećanjima.

A ukoliko i vi želite da u svoj dom unesete malo "zvezdane" atmosfere, ali ne želite da baš sve magične ukrase kupite u najbližoj radnji, onda vam savetujemo da sami napravite prelepe papirne zvezde u samo par jednostavnih koraka. Sve što vam je od materijala potrebno jesu papirne kese (8-10 komada), lepak, makaze i konac.

  • Isecite oblik u prvu papirnu kesu.
  • Zalepite drugu papirnu kesu odozgo.
  • Isecite duž linije oblika.
  • Ponovite postupak dok sve papirne kese ne budu isečene i zalepljene zajedno.
  • Rasklopite zvezdu i zalepite krajeve zajedno.
  • Na vrhu napravite malu rupu.
  • Provucite konac kroz rupu i zavežite krajeve zajedno.
  • Okačite zvezdu i uživajte!

Povezane teme

16.02.2024 Ideje

Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo.

13.02.2024 Ideje

Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...