Predivne shabby chic trpezarije koje će vas šarmirati

Kada je u pitanju trpezarijski prostor, on treba da bude prijatan, inspirativan i da vam predstavlja zadovoljstvo dok boravite u njemu okruženi članovima svoje porodice.

U tom pogledu želimo da podelimo sa vama danas jednu interesantnu ideju koja se tiče uređenja trpezarijskog prostora u shabby chic stilu. Otrcani šik i vintage dekor je svoju popularnost stekao pre svega zbog romantične note koja se kroz njega proteže, ali i zbog jednostavnosti koju sa sobom donosi. Stil koji vas neće koštati mnogo jer ono što je potrebno da biste ga prikazali je stari nameštaj koji lako možete da pronađete na tavanima u u podrumima starih kuća, kom je potrebno samo malo boje da bi ponovo zablistao. Ovaj stil po želji možete kombinovati i sa drugim vama privlačnim stilovima kako biste mu dali personalizovan prikaz. Kako ga primeniti u trpezariji, saznajte u redovima koji slede.

BOJE I TEKSTURA

Shabby chic stil je sastavljen od neutralnih i pastelnih tonova. Suptilno datom prostoru možete dodati i neke druge boje ali u manjem obimu. Bela boja je opšte poželjna, prljavo bela i vrlo svetli sivi tonovi. Takođe trebalo bi da imate u vidu korišćenje cvetnih uzoraka i kariranih detalja koji ovakav prostor čine privlačnijim. Kada je tekstura u pitanju nju možete da naglasite krečenim drvetom u beloj boji, ogledalima, različitim vrstama tkanine i tekstila. Ono što posebno lepo izgleda u trpezarijama shabby chic stila je čipka. A ako imate slobodan zid koji možete da oplemenite ciglom ili kamenom postići ćete fantastičan efekat.

NAMEŠTAJ I DEKOR

Starinski nameštaj, rustične drvene stolice, cveće veštačko ili pravo po vašem ličnom ukusu, porcelanski stoni pribor, dodaci sa pohabanim efekton, volani kao i nameštaj kom je vraćen stari šarm neizostvan su deo ove priče. Sve što deluje kao da bi moglo da oplemeni vašu trpezariju svojim prisustvom poput starih vitrina, svećnjaka, kristalnih lustera, mekih jastuka i sličnih detalja takođe je dobrodošlo.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme