Predivna potkrovlja u staklu od kojih zastaje dah

Ne postoji osoba na planeti koja ne uživa u nežnom dodiru sunčevih zraka.

Upravo oni, sunčevi zraci su prvo što krene da nam nedostaje kako sve dublje koračamo proz jesen i približavamo se zimi. I mada još uvek svako od nas koristi svaki slobodan trenutak da boravi u prirodi i uživa u sve slabijim zagrljajima Sunca, potrebno je misliti i malo o bliskoj budućnosti. Ako u svom posedu imate prostor koji možete da pretvorite u zastakljenu osunčanu prostoriju, ovakvo nešto će vam sigurno prijati u danima kada bude previše hladno da biste bili napolju.

Našu današnju pažnju usmeravamo ka predivnim potkrovljima koja su okružena staklom i koja služe kao – sunčane prostorije. Ovakav jedan prostor je vrlo lako pretvoriti u osunčanu sobu, jer na raspolaganju imate kako zidove tako i plafonski deo, pri čemu ćete biti nagrađeni užitkom tokom dana u obilju sunčeve svetlosti.

STIL I ŠEMA BOJA

Odgovor na pitanje kako da uredite ovakav jedan prostor, dobićete ako zavirite u ostatak vašeg doma. Stil i šema boja bi trebali da se podudaraju sa ostatkom enterijera, naročito ako se kroz isti proteže neka specifična tema poput minimalizma, eklektike, rustičkog ili glam stila. Nekako najprijatniji prizor u ovakvim prostorima stvaraju vintage, shabby chic i farmhouse dekori. Oni u sebi nose toplinu koju kombinuju sa sunčevim zracima i daju vam priliku da svoje biće ispunite pozitivnom energijom. Kada su boje u pitanju, neutralna paleta vam stoji na raspolaganju a nećete pogrešiti i ako u nju integrišete narandžaste i žute tonove.

U zavisnosti od toga sa koliko velikim prostorom raspolažete, potkrovni zastakljeni prostor možete povezati sa vašom trepazarijom, dnevnim boravkom ili radnom sobom i na taj način zaista dobiti prostor za opuštanje tela i duha.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastični svet zastakljenih potrkovlja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme