Praktična i lepa ideja za sve koji imaju višak časopisa u svom domu: uradi - sam zavesa od papirnih perli

TikTokerka je napravila zavesu od perli od nečega što verovatno imate kod kuće...

Zavese napravljene od perli nikada ne gube svoju popularnost, a jedna TikTokerka je pronašla način da napravi jednu za svoj dom koristeći samo malo kanapa i neke stare časopise. Ruku na srce, za ovaj projekat će vam biti potrebno malo (više) vremena, ali verujte nam na reč - krajnji rezultat je neverovatan!

Audreibee18 je posetioce na svom TikTok nalogu nedavno upitala: da li želite da naučite kako da napravite zavesu od perli izrađenih od recikliranog papira? Ubrzo je objasnila da je sve perle koje je kasnije iskoristila za pravljenje prelepe ukrasne zavese napravila od recikliranih časopisa koji bi inače završili u kontejneru. Potrebno vam je samo nekoliko jednostavnih stvari i puno slobodnog vremena - ali to je ništa u poređenju sa onim što ćete dobiti na kraju.

Prva stvar koju ćete morati da uradite je da sakupite gomilu starih časopisa i lepka. Audrei je objasnila kako je za izradu ove zavese koristila najobičnije časopise iz lokalne prodavnice sa kuponima koje nikada nije koristila, dok je za lepak odabrala klasičnu, školsku varijantu za papir.

Da biste započeli svoj projekat, isecite stranice časopisa na dugačke, mršave trouglove koji imaju oko jedan 2,5 cm širine na najširem kraju. Ne mora biti savršeno, samo zapamtite - najširi deo vašeg papira će biti koliko su široke vaše perle. Zatim samo zalepite lepak na jednu stranu trake papira, a zatim počnite da okrećete stranu koja nije lepljena preko čačkalice počevši od širokog kraja.

Nije važno da li komadi otpadaju i lome se, to je samo papir. Samo ga umotajte, i naravno pazite da ga ne zalepite za čačkalicu. Kada vidite da je perla potpuno umotana, uzmite malo svog belog lepka i namažite spoljnu stranu perle dok je još na čačkalici. Zatim to izvadite iz čačkalice i ostavite da se lepak potpuno osuši. I to je sve, napravili ste svoju prvu perlu! Sada to samo treba da uradite još oko 950.000 puta - šali se Audreibee (hm, ili možda ipak ne).

Izrada zavese je isto tako jednostavan proces. Uzmite komad kanapa dužine okvira vrata i dovoljno tanak da stane kroz perle časopisa i zavežite jedan kraj. Zatim samo počnite da nižete svoje perle sve dok ne ostanete sa dovoljno sirovog kanapa za vezanje na tipl ili komad drveta.

Ponovite proces vezivanja dovoljno puta da napravite zavesu koja je po vašem ukusu i gotovi ste. Naravno, ovaj proces oduzima mnogo vremena — ali na kraju imate prelepu „uradi sam“ kreaciju koja je napravljena od stvari koje bi završile na deponiji, a to je odlično za početak razgovora.

@idonotwritepatterns Im here to teach. #fyp #recycle #paper #papercraft #beads #♻️ #fiberart @elmersgluecompany #tutorial ♬ Back In Black - AC/DC

Povezane teme

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu