Potrebno je vam samo sat vremena da sami napravite prelepu podnu lampu od grane

Napraviti lampu od grane je divan način da unesete prirodni element u svoj dom.

Ovaj projekat vam omogućava da dodate prirodni i rustični dodir u vaš dom, tako da slobodno eksperimentišete sa različitim granama, bojama sijalica i načinima vešanja istih. Naravno, ne moramo vas podsećati da uvek budete pažljivi prilikom rukovanja električnim komponentama kako biste osigurali sigurnost vašeg projekta.

Evo kako možete to uraditi. Za početak, potrebno je obezbediti sledeći materijal:

  • granu (po mogućstvu suvu i očišćenu)
  • električni kabl sa utikačem i prekidačem
  • grlo za sijalicu
  • sijalica (LED ili obična, prema vašem izboru)
  • držač za sijalicu (opciono)
  • alat (makaze, bušilica, odvijač, klešta)
  • izolir traku
  • kuke za vešanje

Odaberite suvu granu koja ima odgovarajuću dužinu i oblik za vaš projekat. Ako je potrebno, očistite granu od suvih lišća ili preostalih nečistoća. Na jednom kraju električnog kabla pričvrstite grlo za sijalicu. Ako je potrebno, koristite odvijač i klešta da pravilno postavite grlo.

Pomoću kuka za vešanje ili kuke na plafonu, okačite granu na željeno mesto. Postarajte se da je čvrsto i stabilno. Provucite električni kabl preko grane, ostavljajući dovoljno dužine za spajanje na utikač, a zatim uvrnite sijalicu u grlo. Ako koristite držač za sijalicu, pravilno ga postavite pa zatim uvrnite sijalicu.

Ako želite dodati prekidač na kabl, postavite ga na odgovarajuće mesto i pričvrstite ga. Koristite izolir traku da biste pravilno pričvrstili kablove zajedno kako bi se osiguralo da neće slučajno spasti. Pre nego što potpuno završite postavljanje, uključite lampu da biste se uverili da sve funkcioniše ispravno.

Na kraju, sve što vam ostaje jeste da postavite granu sa sijalicom na željeno mesto i prilagodite je tako da stoji ravno i izgleda lepo. Uživajte u svojoj unikatnoj lampi od grane!

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...