Otkrijte zabavu u sasvim novom okruženju

Inspirisani mogućnostima zatvorenog prostora, uplovljavamo danas u svet zabave.

Donosimo vam interesantna rešenja za dizajn i dekoraciju tavanskog prostora, koji lako možete pretvoriti u igraonicu za vaše mališane. Viđali smo koliko aktraktivne mogu da budu spavaće sobe na tavanu, kupatila, i slično, ali dečije igraonice nismo do sad tamo zamišljali.

Tokom izolacije, naučili smo da balansiramo sa obavezama po kući, animacijom najmlađih članova domaćinstva, učenjem sa starijima i svakako radom od kuće. Težak i zahtevan posao, nije birao ni vreme ni mesto. Koliko god igračaka deca da imaju iste kao da su tokom ovog perioda izgubile svoju vrednost. Deca su postala željna druženja, parkova, igrališta i igraonica.

Čak i sa ublažavanjem mera povodom pandemije, još uvek se trudimo da održimo distancu i ne odlazimo prečesto u parkove. Međutim, postoji mogućnost da igraonicu za vašeg mališana napravite baš u vašem domu. Potreban vam je samo prazan prostor, poput tavanskog. Ukoliko je do sad tavan služio samo za odlaganje stvari koje vam trenutno nisu potrebne, vreme je da mu podarite novu svrhu.

Oslobodite se svega što godinama niste koristili a nalazi se na tavanu, posegnite za veselim bojama i stvorićete prostor u kom vaši mališani mogu da se igraju do mile volje.  Prilikom dizajna igraonice sledite želje vašeg deteta, ispunite je detaljima koje deca vole. Ukoliko je reč o mlađem mališanu, možete mu napraviti zanimljiv poligon poput onih koji postoje na igrlištima.

Deca takođe obožavaju da se maskiraju, pa je tematika igraonice poput gusarske, indijanske i slično i više nego poželjna. Uz malo kreativnosti možete napraviti i pozorište za decu od kartonske kutije. Klinci će obožavati da izvode predstave za vas i sve svoje plišane igračke. Maštajte sa njima i primetićete koliko je lako kreirati igraonicu iz dečijih snova.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme