Ofarbajte uskršnja jaja pirinčem

Farbanje uskršnjih jaja je uvek zabavno...

Tokom godina, ljudi su osmislili mnoge metode za farbanje, a mi vam ovog puta pokazujemo kako da ofarbate jaja uz pomoć priniča i boje za hranu. Ovaj način je veoma zabavan, kao što ćete i sami videti, a rezultati koje vam pruža su zaista jedinstveni.

POTREBNO JE:

DODATNI SAVETI

Pre nego što počnete sa radom, evo šta morate znati. Za ovaj projekat biće vam potrebna oko četvrtina šolje pirinča za kese i plastične čaše, a ako dodate više od toga, biće vam potrebno i više boje za hranu.

Na samom početku, dodajte oko 10 – 15 kapi boje za hranu. Nakon bojenja jednog jajeta, dodajte oko pet kapi u pirinač pre nego što krenete sa bojenjem sledećeg. Uvek dodajte boju pirinču pre nego što ubacite jajte u kesu ili čašu, jer ćete u suprotnom u potpunosti poremetiti efekat koji se ovim načinom farbanja postiže.

Kada završite sa farbanjem, stavite jaja u frižider. Pored toga, ovaj način farbanja je prilično uredan tako da ga slobodno možete sprovesti u delo sa svojom decom. Ukoliko ne želite da zaprljate ruke dok ovako farbate jaja, koristite gumene ili plastične rukavice.

Za prvi metod, sipajte pirinač u kesu, dodajte boju za hranu i dobro promešajte pre nego što ubacite jaje. Ovaj način rada je veoma zabavan i jednostavan za rad, samo se morate potruditi da ne dodirujete jaja kesom, već samo pirinčem kako bi celo imalo isti efekat boje.

Postoji i mogućnost farbanja uz pomoć samolepljive folije i plastične čaše. Sipajte pirinač u čašu, sipajte boju i prekrijte otvor čaše samolepljivom folijom. Potom, protresite čašu kako bi sav pirinač bio obojen i ubacite jaje i ponovo protresite. Na ovaj način ćete dobiti simpatično tačkasto jaje, a izbeći ćete mogućnost razmazivanja boje koje je moguće kada radite sa kesom.

Ili, napravite jaje sa duginim bojama. Ako želite da napravite simpatično šareno jaje, prvo ga ofarbajte najsvetlijom bojom po svom izboru. Potom, menjajte boje i postepeno dodajte sve tamnije. U ovom slučaju, možete farbati jaje u kesi ili čaši, ali koristite znatno manje boje za hranu i manje pirinča. Naravno, menjajte pirinač kako menjate boje.

Sve što vam sada preostaje je da uživate u ovom velikom prazniku i oduševite svoju porodicu i prijatelje jedinstvenim jajima i ukusnim poslasticama!

Povezane teme

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.

29.04.2024 Ideje

Uradi sam uskršnja korpica na 3 načina

U uskršnjoj korpici svaka sitnica nosi svoju priču, od ručno oslikanih jaja do medenih kolačića, svežeg voća i cveća koje donosi proleće.

27.04.2024 Ideje

Značaj uskršnjeg venca u vašem domu: tradicija, simbolika i kreativne ideje

Ukrašen živopisnim cvetovima, zelenilom i uskršnjim dekoracijama, uskršnji venac služi kao vizuelna centralna tačka koja dočekuje goste i postavlja ton za svečane proslave.

24.04.2024 Ideje

Kako odabrati savršenu boju fuge za pločice?

Prava fuga ne samo da značajno doprinosi vašoj odabranoj šemi pločica, već je i odgovorna za stvaranje kohezivne privlačne jedinice unutar kupatila odnosno kuhinje.

18.04.2024 Ideje

Kako da izbelite jaja pre uskršnjeg farbanja

Otkrivamo vam trik koji je uvek uspešan, a sasvim jednostavan. Iako se prema tradiciji uskršnja jaja farbaju crvenom bojom, u današnje vreme, to ne mora uvek biti slučaj. Jaja farb...

15.04.2024 Ideje

5 zabavnih načina za farbanje Uskršnjih jaja koje definitivno treba isprobati ovog proleća

Farbanje uskršnjih jaja jedna je od najpoznatijih i najdražih tradicija među Srbima. Ova tradicija traje već vekovima i predstavlja simbol obnove i novog života. Proces farbanja ja...

10.04.2024 Ideje

Najzdravija i najlepša boja za farbanje jaja

Ovaj uskršnji uradi sam projekat zahteva malo više truda, ali krajnji rezultat će vam pokazati koliko zapravo vredi…

07.04.2024 Ideje

Uskršnji cvetni aranžmani: jednostavne uradi - sam ideje koje će zadiviti vaše goste

Cvetovi donose živost, boju i miris u naš prostor, stvarajući atmosferu topline i radosti koja oslikava duh proleća. Uzorci cveća i pastelnih tonova postaju dominantni, stvarajući...