Novogodišnja pahulja od ofingera je savršena za vaša ulazna vrata

Jedinstvena i zabavna novogodišnja dekoracija pomaže vam da unesete praznični duh u svoj dom, ali ponekad sezonski ukrasi mogu biti prilično skupa investicija...

Ako tražite svečani uradi sam projekat ove praznične sezone, predstavljamo vam jednostavnu novogodišnju pahulju koju možete izraditi za samo jedno popodne, i to od najobičnijih plastičnih belih ofingera. Ova zimska dekoracija je savršen i neverovatno jeftin ukras za vaša ulazna vrata. Ujedno, pahulja od ofingera je idealan projekat za rad sa decom koja će uživati u svakom trenu izrade ovog jedinstvenog prazničnog ukrasa.

Sve što vam je potrebno je: 16 belih ofingera (poželjno manje veličine), 16 kablovskih vezica, nalepnice i ukrasi sa pahuljicama, super lepak, kukica za kupatilo, makaze, krem boja u spreju (ukoliko ne nađete ofingere u beloj boji).

Projekat počinjete slaganjem osam ofingera, kao što je prikazano na slici. Podelite ih u parove i uskladite duž ravnih ivica. Uverite se da su kuke usmerene u istom pravcu.

Položite zatim četiri para ofingera da započnete formiranje pahuljica, pri čemu vodite računa da se kuke svakog para dodiruju.

Preostalih osam ofingera uparite na isti način i položite ih preko postojeće formacije. Pomerite ih preko prvog seta ofingera kako biste napravili osam tačaka za svoju pahuljicu.

Kada budete zadovoljni šablonom, upotrebite svoje vezice da biste počeli da pričvršćujete pahuljicu. Postavite kablovske vezice na vrh pravih linija, ispod delova koji se preklapaju ali nemojte previše zatezati kada postavljate prvih nekoliko vezica. Zatim postavite vezice i na dno ravnih ivica. Moraćete da se poigrate sa pozicioniranjem vezica pre nego što ih sve čvrsto povučete. Obratite pažnju na pomeranje ofingera dok zatežete svaku vezicu kako ne biste imali neželjena preklapanja. Kada zategnete sve vezice i vaša pahulja se formira, odrežite višak vezica.

Sada je vreme za ukrašavanje! Ako želite, možete koristiti krem boju u spreju da ofarbate svoje ofingere. Ako ne, nastavite sa procesom ukrašavanja. Koristite dekoraciju u vidu snežnih pahuljica različitih veličina – uostalom, sve ono što ste zamislili u glavi pričvrstite na svoju bazu od ofingera i naravno slobodno budite kreativni i originalni. Sve dodatne ukrase, perlice i svetlucave elemente dobro zalepite super lepkom.

Na kraju vam ostaje samo da pahulju zakačite na svoja ulazna vrata koristeći kuku ili neku drugu vešalicu.

Izvor: decoist

Povezane teme