Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Kada živite u stanu male kvadrature svaki milimetar je važan...

Nedostatak prostora je zapravo samo stvar pristupa stvarima koje vas okružuju. Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen. Ime mu je – prozorska daska.

Istina je, tamo se često nađe poneka saksija sa cvećem ali se uloga prozorske daske ne mora tu završiti. Ukoliko imate na raspolaganju širu prozorsku dasku, pruža vam se neverovatno mnogo mogućnosti za njeno iskorišćenje. Ako vam je potrebna inspiracija na tom polju, ostanite sa nama u redovima koji slede.

ŠANK ZA DORUČAK

Ako vašoj kuhinji nedostaje prostora za klasičnu trpezariju ideja o kreiranju malog bara za doručak od prozorske daske je sigurno nešto što možete da izvedete. Po želji ovu dasku uvek možete malo napraviti širom od one koja bi bila da je ne koristite u ovu namenu, budući da na nju ipak treba da stane par tanjira i šolja. Uz nju vam treba samo još par zgodnih barskih stolica i vaša mini trpezarija je spremna.

MINI - KANCELARIJA

Većini ljudi danas je potreban prostor u kući za rad, a od prozorske daske možete da dobijete vrlo praktičan radni sto. Ako vam za rad ne treba više od lap topa, ovo je idealno rešenje za vrlo male stanove, u kojima nema slobodnih soba za klasičnu kancelariju. Ako je prozorska daska dovoljno široka u donjem delu možete napraviti i neke zgodne police.

PROSTOR ZA UŽIVANJE

Nema lepše namene prozorske daske od kreiranja ličnog prostora za uživanje u toku dana. Sa čašom dobrog vina i omiljenom knjigom u ruci, vreme će vam na ovom mestu jednostavno proleteti. Prozorsku dasku je svakako potrebno dovoljno proširiti kako bi vam na njoj bilo komotno i tapacirati nekim mekim materijalom. Nekoliko udobnih jastuka i lagani prekrivač bi svakako trebali da su vam na dohvat ruke.

Povezane teme

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.