NAPRAVITE TABLU ZA CRTANJE

To je san svakog deteta - zid napravljen samo za škrabanje, ali tabla-zid je takođe genijalna ideja i za odrasle...

Ako imate slobodan čitav zid i obojite ga bojom za školske table, on će sigurno postati centralna tačka prosotrije, i takođe je savršeno rešenje za neodlučne dekoratere koji bi želeli da promene izgled svoje sobe svake nedelje.

Za najjači utisak, obojite okolne zidove u belu, ili smele boje poput crvene, ljubičaste ili plave boje. Od materijala će vam biti potrebno sledeće:
- tkanina i sredstvo za čišćenje
- prajmer (osnovna boja)
- boja za školske table (može se kupiti u farbarama)
- mikser za boju
- četka ili valjak

1. Očistite površinu. Ako bojite preko standardne (mat) boje, možete direktno naneti boju na površinu. Ako je postojeća površina vinil boja, drvo ili metal, moraćete da nanesete prajmer pre nego što počnete sa farbanjem.

2. Mešajte boju energično najmanje pet minuta, zahvatajući do dna, da obezbedite ravnomernu i boju. Takođe ćete morati da mešate boju u redovnim intervalima tokom farbanja.

3. Nanesite dva ili tri sloja pomoću četke, ili šest slojeva ako koristite valjak. Ostavite četiri sata da se osuši, i proverite boju da utvrdite da je potpuno suva pre nego što dodate sledeći sloj sloj.

4. Vaša tabla bi trebalo da bude spremna za upotrebu nakon 24 sata.

Nema potrebe da ograničite tablu na samo jedan deo zida. Boja za table može da se koristi i na frižideru ili vratima ormara, gornjoj ploči stola, pa čak i sa unutrašnje strane vrata kupatila. Ona takođe može dati novu namenu starim predmetima poput globusa, ogledala, ramova za fotografije i ormarića.

Jedino što vas može ograničiti je vaša mašta... Zato boju u ruke i stvorite sebi i svom detetu ono što smo svi želeli kad smo bili deca... jedan zid po kojem se slobodno može pisati i crtati!

Povezane teme