Napravite sebi autentičnu "motivacionu" šolju koja će vam garantovano izmamiti osmeh na lice!

Više slika

Više slika

Volite autentične stvari, a nigde ne uspevate da pronađete jedinstvenu šolju iz koje ćete svakodnevno ispijati svoj omiljeni napitak? Ne uzbuđujte se, imamo rešenje!

Ovo je jedna od najsimpatičnijih uradi - sam ideja za koju vam pritom ne treba ni puno novca, ni puno vremena a ni neki poseban umetnički dar.  Dovoljno je samo da nabavite obične bele šolje i da uz pomoć jeftinog alata kreirate obrazac, skicu ili motivacionu poruku koju želite. Šolja koja na sebi ima jedinstvenu poruku takođe može biti odličan personalizovani poklon za vašu decu i prijatelje pa na vreme mislite i o tome!

Da budemo precizniji, ono što je najvažnije da nabavite kako biste krenuli u pohod kreiranja sopstvene šolje jeste marker za keramiku i porcelan. Osim markera za ovu namenu, možete naći i boje koje su tečne, spakovane u teglice i nanose se četkom. Odluku o boji markera naravno donosite sami, i u to se nećemo mešati.

Napravite sami autentičnu šolju za kafu koristeći marker za keramiku photo: iStock

Sve što treba da uradite je sledeće:

  • Operite keramičke šolje i dobro ih osušite.
  • Nacrtajte markerom ili napišite na šolji štagod želite.
  • Možete koristiti markere u boji, ili jednostavan crni, srebrni ili metalik
  • Motiv se neće zadržati dok se zapis ili crtež ne fiksira u rerni.
  • Šolja se stavlja u hladnu rernu i na temperatuti od oko 160°C. mora ostati do 90 minuta
  • Nakon isteka vremena isključite rernu ostaviti da se šolje potpuno ohlade.

Birajte proizvode koji su napravljeni baš za crtanje po ovakvom materijalu, jer jedino kod njih je zagarantovano da se neće skinuti već posle nekoliko pranja, kao i to da su bezbedni za upotrebu na posudama u kojima se služi hrana.

Ovaj kreativan proces može trajati u zavisnosti od toga šta želite da napišete ili nacrtate kraće ili duže, ali znajte da su upravo male nesavršenosti koje načinite u izradi, ono što će budućoj šolji dati originalnost.

Uradi sam personalizovana šolja sa ljubavnim motivimaphoto: iStock

Povezane teme

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.

29.04.2024 Ideje

Uradi sam uskršnja korpica na 3 načina

U uskršnjoj korpici svaka sitnica nosi svoju priču, od ručno oslikanih jaja do medenih kolačića, svežeg voća i cveća koje donosi proleće.

27.04.2024 Ideje

Značaj uskršnjeg venca u vašem domu: tradicija, simbolika i kreativne ideje

Ukrašen živopisnim cvetovima, zelenilom i uskršnjim dekoracijama, uskršnji venac služi kao vizuelna centralna tačka koja dočekuje goste i postavlja ton za svečane proslave.

24.04.2024 Ideje

Kako odabrati savršenu boju fuge za pločice?

Prava fuga ne samo da značajno doprinosi vašoj odabranoj šemi pločica, već je i odgovorna za stvaranje kohezivne privlačne jedinice unutar kupatila odnosno kuhinje.

23.04.2024 Ideje

Ofarbajte uskršnja jaja pirinčem

Tokom godina, ljudi su osmislili mnoge metode za farbanje, a mi vam ovog puta pokazujemo kako da ofarbate jaja uz pomoć priniča i boje za hranu.

18.04.2024 Ideje

Kako da izbelite jaja pre uskršnjeg farbanja

Otkrivamo vam trik koji je uvek uspešan, a sasvim jednostavan. Iako se prema tradiciji uskršnja jaja farbaju crvenom bojom, u današnje vreme, to ne mora uvek biti slučaj. Jaja farb...

15.04.2024 Ideje

5 zabavnih načina za farbanje Uskršnjih jaja koje definitivno treba isprobati ovog proleća

Farbanje uskršnjih jaja jedna je od najpoznatijih i najdražih tradicija među Srbima. Ova tradicija traje već vekovima i predstavlja simbol obnove i novog života. Proces farbanja ja...