Napravite sami stočić za kafu od drvenih gajbica

Evo jednog fantastičnog uradi-sam projekta koji će najviše obradovati sve ljubitelje rustičnog stila...

Reč je o izradi stočića za kafu, odnosno malog pomoćnog stola koji će idealno pristajati svakoj dnevnoj sobi. Složićemo se da ovaj deo nameštaja često i nije tako skup, ali to ne znači da će kupovina istog garantovati moderan i originalan izgled sobe. Naprotiv, danas su ovi stočići uglavnom sličnog dizajna jer većina ljudi ionako igra na kartu sigurnosti kada je opremanje doma u pitanju.

No, ukoliko vi ne spadate u tu grupu, a istovremeno želite da izbegnete dosadan rustični look ove jeseni, evo idealnog rešenja u vidu jednog laganog uradi-sam projekta za koji će vam biti potreban sledeći materijal:

- 4 gajbe (potrudite se da odaberete gajbe iste veličine koje se mogu lepo uklopiti)

- šperploča (veličinu ploče određujete nakon spajanja gajbi)

- lepak za drvo,

- mali ekseri ili vijci

- željena boja za drvo

Postupak izrade ovog ljupkog stočića svodi se na puko raspoređivanje gajbi, pa vas stoga pozivamo da upotrebite svu svoju maštu i kreativnost. Poenta ovog projekta jeste kombinacija gajbi u skladu sa otvorima, okrenite ih tako da postavite šablon koji će najviše odgovarati vašim potrebama – možete ih ređati u cik-cak kako biste napravili uzastopne otvorene prostore, a možete ići i na skroz zatvorenu (ili pak skroz otvorenu) varijantu. Naš savet je svakako stvaranje uzastopnih prostora za skladištenje koje možete iskoristiti za odlaganje knjiga, ukrasa ili nekih drugih predmeta.

photo: hometalk

Nakon što gajbe rasporedite, odmerite koliko vam je parče šperploče zapravo potrebno za popunjavanje šupljeg prostora (koji nastaje spajanjem gajbi) jer će upravo lepljenje ovog komada drveta omogućiti da vaš stočić postigne prekopotrebnu stabilnost. Pričvrstite ploču na gajbe i držite zajedno izvesno vreme kako biste bili sigurni da se sve dobro spojilo.

photo: hometalk

Kada se uverite da je šperpoloča odradila svoj deo posla, odnosno spojila gajbe na vrhu, ostaje vam samo da sve ostale delove (takozvane zidove gajbi) pričvrstite jedne uz druge, odnosno zašrafite. I to je otprilike sve što vam je potrebno kada je srž ovog projekta u pitanju. Ostaju vam samo finese – poput dodavanja točkića (ukoliko želite da vaš stočić lakše šetate po kuči) ili farbanja stočića (predlažemo da ovaj deo ipak ostavite za sam kraj).

photo: hometalk

Povezane teme