Napravite sami prelepe ramove za slike od starih poklopaca za tegle

Ako volite da sami stvarate dekor za vaš dom ili pokažete svoje veštine personalizovanim poklonima za svoje prijatelje, ova ideja je savršena za vas…

Ovog puta, pokazaćemo vam kako možete da iskoristite poklopce sa hrane za bebe, ili pak bilo koje tegle. Ne moraju biti metalni, niti bilo koje određene boje, jer su to sve elementi koje možete prilagoditi svom ukusu, ili ukusu osobe kojoj pripremate poklon.

Naš današnji projekat je pravljenje ramova za slike od ovih poklopaca, a čitav postupak je izuzetno jednostavan. Krajnji rezultat će biti vrlo šarmantan i simpatičan, a vaši prijatelji i voljene osobe će biti oduševljeni. Mislimo da bi kreiranje kolaža sa slikama za vaše najbolje prijatelje i voljenu osobu bio idealan poklon, kojim možete sačuvati sve svoje bitne uspomene, koje želite da pamtite do kraja života.

Potrebno vam je:

  • Poklopci sa teglica hrane za bebe ili bilo kojih drugih
  • Karton
  • Slike
  • Mali magneti
  • Lepak
  • Dekorativni papir

Mi smo naš projekat započeli korišćenjem donje strane poklopca, koja nam je poslužila kao šablon za trasiranje šest krugova na malom komadu kartona. Potom, iskoristili smo istu stranu poklopca i precizni nožić kako bismo isekli slike.

Naravno, slike možete ištampati na običnom papiru ili napraviti kopije kako ne biste slučajno upropastili staru sliku koja vam je jako draga. Takođe, možete slike iseći oštrim skalpelom ili ih trasirati poklopcima, a potom iseći makazama, ako ne želite da pokušavate sečenje oštrim nožem.

source: Blossom

Kada završite sa sečenjem, umetnite kartonske krugove u poklopce kako biste videli da li se lepo uklapaju i popravili bilo koju grešku na vreme. Kada se uverite da je sve u redu, stavite malo lepka unutar poklopca i umetnite kartonske krugove u poklopce. Zatim, stavite malo lepka na poleđinu slika i zalepite ih na karton.

Kada se slike i karton osuše, zalepite male magnete na poleđinu poklopca. Koristite malo jači lepak, jer je bitno da se magneti dobro drže kako ne bi spadali. Naravno, ako želite, pre početka procesa možete ofarbati svoje poklopce bilo kojom bojom, bilo četkicom ili sprejem. To je još jedan način na koji možete personalizovati svoje nove remove i kreirati idealni poklon za drage osobe.

I, to je sve. Vaši ramovi su spremi – možete ih aranžirati na svom frižideru ili gde god da želite u svom domu!

Povezane teme

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.

29.04.2024 Ideje

Uradi sam uskršnja korpica na 3 načina

U uskršnjoj korpici svaka sitnica nosi svoju priču, od ručno oslikanih jaja do medenih kolačića, svežeg voća i cveća koje donosi proleće.

27.04.2024 Ideje

Značaj uskršnjeg venca u vašem domu: tradicija, simbolika i kreativne ideje

Ukrašen živopisnim cvetovima, zelenilom i uskršnjim dekoracijama, uskršnji venac služi kao vizuelna centralna tačka koja dočekuje goste i postavlja ton za svečane proslave.

24.04.2024 Ideje

Kako odabrati savršenu boju fuge za pločice?

Prava fuga ne samo da značajno doprinosi vašoj odabranoj šemi pločica, već je i odgovorna za stvaranje kohezivne privlačne jedinice unutar kupatila odnosno kuhinje.

23.04.2024 Ideje

Ofarbajte uskršnja jaja pirinčem

Tokom godina, ljudi su osmislili mnoge metode za farbanje, a mi vam ovog puta pokazujemo kako da ofarbate jaja uz pomoć priniča i boje za hranu.

18.04.2024 Ideje

Kako da izbelite jaja pre uskršnjeg farbanja

Otkrivamo vam trik koji je uvek uspešan, a sasvim jednostavan. Iako se prema tradiciji uskršnja jaja farbaju crvenom bojom, u današnje vreme, to ne mora uvek biti slučaj. Jaja farb...

15.04.2024 Ideje

5 zabavnih načina za farbanje Uskršnjih jaja koje definitivno treba isprobati ovog proleća

Farbanje uskršnjih jaja jedna je od najpoznatijih i najdražih tradicija među Srbima. Ova tradicija traje već vekovima i predstavlja simbol obnove i novog života. Proces farbanja ja...