Napravite sami prelepe foto ramove od presovanog cveća

Izrada foto ramova od presovanog cveća može biti kreativan i lep način da sačuvate prirodnu lepotu cveća.

Evo kako to da uradite za manje od sat vremena! Materijali koji će vam biti potrebni:

 • Sušeno i presovano cveće

 • Foto ram

 • Dvostrana samolepljiva traka ili lepak za papir

 • List papira ili kartona

 • Makaze

 • Prozirna samolepljiva folija

 

 • Odaberite cveće koje želite da koristite. Preporučljivo je da koristite cveće koje je suvo i ravno kako bi se lakše postavilo u ram.
 • Ako cveće nije već presovano, postavite ga između papira i kartona i stavite teške knjige na vrh kako bi ga presovale. Ostavite cveće da se suši i presuje nekoliko dana.
 • Otvorite foto ram i izvadite staklo i unutrašnji karton.
 • Izmerite dimenzije unutrašnjjeg dela rama i isecite karton ili papir u istim dimenzijama.
 • Ako želite, možete prekriti karton ili papir prozirnom samolepljivom folijom kako bi zaštitili pozadinu od vlage.
 • Postavite suvo i presovano cveće na karton ili papir u željenom aranžmanu. Možete eksperimentisati sa različitim rasporedima i kombinacijama cveća kako biste postigli željeni izgled.
 • Koristite dvostranu samolepljivu traku ili lepak za papir kako biste fiksirali cveće na karton ili papir. Pazite da pažljivo postavite svaki komad cveća.
 • Stavite karton sa cvećem u ram i vratite staklenku kako biste zaštitili cveće. Zatvorite ram.
 • Ako je potrebno, obrišite staklo i spoljni deo rama kako biste uklonili otiske prstiju i prašinu.

Vaš foto ram sa presovanim cvećem je spreman! Ovako ćete sačuvati prirodnu lepotu cveća i stvoriti jedinstveni ukras za vaš dom.

Povezane teme

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!