Napravite sami prelep stočić ili stolicu od obične plastične gajbe

Ako ste prirodno privučeni „uradi sam“ projektima, verovatno gledate svakodnevne predmete i dobijete nalet inspiracije da ih prenamenite u nešto praktično i slatko.

Zadovoljstvo je praviti umetnička dela ili nameštaj svojim rukama, a posebno je dobar osećaj kada iste te predmete kasnije možete koristiti u svom domu. Imajući to na umu, sviđa nam se ideja da napravimo malu stolicu ili mini sto za upotrebu na otvorenom kada vreme dozvoljava. Ako volite da organizujete piknik napolju ili imate svečana druženja u svom dvorištu, zgodno je da imate prenosive, lagane stolove tako da ne morate stalno da ulazite unutra da biste doneli zalihe.

Najbolje od svega - možete ih napraviti koristeći plastične gajbice za mleko, drvenu dasku (koja će poslužiti kao ravna površina stola ili sedište), i matice i vijke. Koristite ih za držanje pića, tanjira i pribora za jelo ili kao dodatno stolicu u trenutku kada imate nezvane goste.

Plastične gajbe možete nabaviti svuda, drvena ploča isto tako ne bi trebala da bude nekakav veći problem - sve dok je napravljena (isečena) baš po meri vaše osnove (gajbice). Biće vam potrebna još i bušilica, četiri matice i vijka, kao i pouzdan lepak (koji će vam trebati samo ako lepite manje daske od drveta da pokrijete sedište gajbice). Ako već imate čvrstu dasku od drveta, slobodno je upotrebite odnosno isecite tako da odgovara veličini gajbe.

Prvo, moraćete da izmerite vrh plastične gajbe i u skladu sa njime isecite drvo da pokrijete zatvoreni kraj gajbe. Ako nemate testeru, zamolite prodavce da iseku drvo prema vašim specifikacijama. Ako je potrebno, zalepite delove zajedno i ostavite ih da se suše 24 sata. Pošto su gajbice perforirane, kroz otvore možete označiti gde da izbušite rupe u drvetu za četiri navojne matice i vijke koje ćete rasporediti tako da zauzmu svaki ugao. Izbušite rupe kao što je označeno i pričvrstite drvo na vrh gajbice.

Prilagodite svoju stolicu ili sto farbanjem drveta. Odaberite tamnu boju, a zatim učinite da izgleda kao da je posuta plavim i belim cvetićima. Pokažite svoje umetničke veštine crtanjem cveća ili koristite šablon da biste postupak olakšali. Takođe možete uskladiti drvo sa bojom gajbice za monohromatski izgled. Ili, odstupite od standarda i obojite gornji deo fluorescentnom bojom, poput roze, žute ili zelene boje.

Uostalom, slobodno ukradite ideju koju je sa nama podelio HomeTalk:

@hometalk Brilliant Outdoor Hack! #DIY #HowTo #Upcycling #Hack #summerproject ♬ Hello Gentle Breeze - Official Sound Studio

 

Povezane teme

16.02.2024 Ideje

Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo.

13.02.2024 Ideje

Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...