NAPRAVITE OTVORENE FENJERE

Tokom leta dosta vremena provodimo napolju u druženju sa prijateljima i porodicom...

Ulepšajte vaš boravak na otvorenom sa ovim šarenim i zabavnim fenjerima koji će biti zanimljiv dodatak, čak i najmanjim prostorima.

Da bi napravili dva mala i jedan veliki fenjer potrebno vam je:

- kvadratne letvice dostupne u prodavnicama
- krojački santimetar
- testera ( ručna testera, kružna testera ili cirkular )
- sprej u boji
- 3 velike podloške ( za centar sveća )
- 3 sveće
- superlepak

1. Počnite merenjem letvica koje će biti korišćene za kreiranje kocke. Veličinu možete odrediti sami. Za svaku kocku moraćete iseći 13 komada letvica, iste veličine, bez obzira na veličinu koju vi kreirate. Najlakše je da ih sve smanjite istovremeno, ako je to moguće, tako da budu iste dužine.

2. Isplaniraje i rasporedite sve svoje delove pre nego što počnete da lepite. Napravite jednu kutiju sa 4 komada, drugu kutiju za dno sa još 4 komada i jednu koja ide preko centra. 4 letvice potrebne su vam da stvorite visinu kutije.

3. Lepite sve delove zajedno. Počnite sa gornjeg i donjeg dela. Nežno stavite malu kap super lepka na krajevima drvene letve i držite oko 15-30 sekundi do sušenja. Takođe možete malu količinu lepka naneti na ugaonim šavovima svake veze kako bi se osiguralo da su dobro slepljeni. Kada završite sa kockom, zalepite lepkom podložak za sveću. Ovo će biti najduži deo projekta, jer morate omogućiti svakom od priloga dosta vremena da se osuši, tako da se vaš projekat ne raspadne kasnije.

4. Konačno, kada su svi elementi vezani i potpuno suvi, sprejom svaki od njih obojite u zabavnim svetlim bojama!

Kada je kocka suva, postavite sveću u centru (koristite sveću u čaši) i uživajte u svom novom letnjem dekoru.

Imajte na umu da je vaš projekat od drveta, pa ga ne ostavljajte bez nadzora ili izvedite isto od nezapaljivog materijala. Kada zapalite sveće obezbedite dovoljan prostor između vašeg plamena i strane kocke.

Povezane teme