Napravite lotose od salveta

Da li imate u planu organizovanje neke letnje zabave ili porodičnog ručka?

Ako je vaš odgovor potvrdan, mi imamo pravu stvar za vas koju vrlo lako možete napraviti sami, a koja će sigurni smo, biti u centru pažnje. U pitanju su cvetovi od salveta.

Lotosovi cvetovi koje možete napraviti od salveta biće idealan dekor vaše trpeze, bilo da organizujete dečiji rođendan, koktel zabavu ili roštilj za celu svoju porodicu. U njih možete staviti bombone, sveće sa LED svetlima – salvete su ipak papirne i zapaljive, a možete ih napraviti od celofana na primer i staviti u vodu kao plutajući dekor.

Cvetovi lotosa od salveta se veoma jednostavno prave. Potrebne su vam salvete i jedna vaza ili čaša. Savetujemo vam da koristite dvoslojne salvete, jer će one biti lakše za oblikovanje. Ako vaše salvete imaju tri sloja, jedan možete vrlo lako ukloniti.

Kako biste počeli rad na svom cvetu, raširite salvetu u potpunosti i potom sve njene ćoškove savijte tako da se spajaju u samom centru. Ovaj korak se ponavlja ukupno četiri puta. Povedite računa da sve linije budu prave i lepo savijene. Kada tri puta uradite ovaj postupak, okrenite salvetu na drugu stranu i ponovite postupak.

Potom, uzmite čašu ili vazu i okrenite salvetu na prvu stranu sa koje ste savijali njene uglove, kako biste oblikovali cvet. Cvet ćete napraviti tako što ćete svaki ćošak povući prema donjoj strani čaše ili vaze. Povucite sve slojeve salvete koje ste prethodno savili. I to je to, dobili ste originalnu činijcu od salvete kojom možete dekorisati svoju trpezu.

Uz ogroman izbor salveta sa različitim dezenima i u različitim bojama, verujemo da ćete ove simpatične cvetove kreirati kad god da vam se za to ukaže prilika.

Ako vam se dopadnu toliko da želite da ih uvek imate u svom domu kao dekoraciju, savetujemo vam da ih nakon pravljenja poprskate štrikom u spreju i ostavite da se dobro osuše pre nego što nešto sipate u njih.

N.Đ.

Povezane teme