Najbolje ideje za kreiranje industrijskog stila

Više slika

Više slika

Kada se radi o industrijskom enterijernom dizajnu, prvo što možemo reći da njegova popularnost postaje sve veća iz dana u dan...

U ovom pravcu sve se zasniva na izgledu skladišta, zaduženim za kombinovanje pravih industrijskih osećaja sa širokim opsegom ostalih stilova. Ovakav stil uglavnom se koristi u potkrovnim stanovima, modernim domovima i javnim prostorima širom sveta, a ukoliko želite da iskoristite njegovu popularnost i predivne elemente koje donosi, jednostavno ih uključite u svoj kućni dekor putem nekoliko ideja koje smo za vas pripremili.

Palete boja

Jedna od prvih stvari koje ćete primetiti u industrijskim prostorijama, jeste to da one ne poseduju previše upadljivih akcenata i detalja. Umesto toga, ovaj stil se oslanja na upotrebu kombinacija neutralnih nijansi kako bi stvorio čist i jasan izgled. Izbegavajte kontraste, a umesto izmeštanja bele i braon boje, postavite nekoliko različitih braon i krem tonova. Koristite ove nijanse kao dominantne u prostoru, sa ostalim neutralnim koje će vam služiti kao akcenti. Tople neutralne boje mogu pomoći prilikom unošenja vizuelne topline u prostorije industrijskog stila, delimično u delovima koji bi u drugom slučaju ostali preplavljeni kolonama metalnih cevi i instalacionih spojeva.

Materijali

Izloženi zidovi od cigle predstavljaju predivne karakteristike dekora industrijskog stila, a ukoliko ste dovoljno srećni da ih posedujete, istaknite ih koliko god možete. Sa druge strane, ako ih nemate u svom enterijeru, onda ih kreirajte. Pored pravih stvari tu su i paneli sa identičnim obrascima koji su vam dostupni i uvek ih možete iskoristiti.

Još jedan prepoznatljivi element industrijskih enterijera jeste prisustvo karakteristika koje ljudi uglavnom pokušavaju da sakriju, nalik cevima i spojevima različitih instalacija. Možete zamisliti koliko će ova taktika postati oslobađajuća, kada koncept stanova nalik skladištima dobije još više na popularnosti. Cevi na otvorenom takođe mogu predtavljati izvanredan izbor u potpuno belim prostorima, jer svetlost zidova i plafona stvara oštar kontrast metalu i cevima.

Obilje drvenih i metalnih površina može biti pronađeno u enterijerima industrijskog stila. S toga, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što zemljani tonovi i neutralne nijanse predstavljaju logične i popularne izbore kada se radi o ovakvim prostorijama. Svi ljubitelji industrijskog stila mogu potražiti metalik akcente i iskoristiti ih u širokom dekorativnom maniru, postavljajući ih naspram boja kao što je siva, na primer.

Nameštaj i aksesoari

Svima nam je poznato da industrijski stil uključuje metal i drvo. Ovo su upravo materijali koji se kombinuju radi kreiranja velikog broja komada nameštaja industrijskog stila. Brojni elementi o kojima govorimo potpuno su vanvremenski, dok ostali svoju inspiraciju duguju starim fabričkim i laboratorijskim modelima. Dodatno, barske stolice industrijskog stila predstavljaju savršen dodatak kuhinjama bilo koje vrste i uklapaju se u prostoru na idealan način.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...

17.01.2024 Ideje

Transformišite svoj hodnik efikasnim i stilizovanim idejama za odlaganje obuće

Istražite kreativne police, klupice i druge funkcionalne elemente koji će unaprediti svakodnevno iskustvo odlaganja obuće u vašem ulaznom prostoru.

14.01.2024 Ideje

10 fenomenalnih ideja za popunjavanje tog praznog prostora ispod stepenica

Uz malo mašte i dodatnih ulaganja, trebalo bi da budete u mogućnosti da pronađete ideju za renoviranje prostora ispod stepenica koja odgovara i dizajnu vašeg doma i životnom stilu...