Najbolje ideje za odlaganje dečijih igračaka koje štede prostor

Više slika

Više slika

Deca su najveća radost, u to nema sumnje, ali ona su obično i – pune ruke posla.

Pomislili biste da s vremenom postaje lakše, ali zapravo kako rastu tako se oko njih gomila sve više nereda. Pored svih stvari koje su im svakodnevno potrebne, roditelji imaju još jedan teret sa kojim moraju da se bire a to su – igračke. Brdo igračaka i sve više i više igračaka iz dana u dan. Postoje dani kada jednostavno postavljate sebi pitanje da li u dečijoj sobicu uopšte postoji tepih, jer ga ne vidite od igračaka. Nalaze se svuda, i ako nemate dobar plan kuda sa njima, zauzeće za tren oka celu kuću. Skladištenje igračaka je dakle priroritet a danas vam donosimo ideje koje će vam sigurno na tom polju koristiti.

SKRIVENE OD POGLEDA

Najlakša i najočiglednija opcija koja vam se nudi je u pogledu ispunjavanja dečije sobice korpama, kutijama i metalnim kanticama koje vam omogućavaju da sve igračke sklonite s puta. Ove kutije mogu biti sa ili bez poklopca, poslagane uredno da odgovarajućim policama. Takođe ako je dečiji krevet dovoljne visine, čak i ispod njega možete odložiti kutiju sa igračkama.

OTVORENO I PRISTUPAČNO

Ako volite da su sve igračke u dečijoj sobi dostupne vašim mališanima, rešenje koje vam se nudi je u pogledu otvorenih polica. Iako mnogi roditelji smatraju da je ovakav pristup nezahvalan jer ne doprinosi urednom izgledu sobe, ono što je od toga važnije je to što mališani neće kao i obično prevrnuti veliku kutiju sa igračkama tražeći onu koja se nalazi na dnu, već će imati priliku da je uzmu sa police. Ove police su takođe dobro rešenje jer deca lako pamte gde se koja igračka na njima nalazi i za čas će na vaš zahtev da pospreme sobu.

MESTA ZA ODLAGANJE SA VIŠE NAMENA

Idealna rešenja za male dečije sobe su u vidu mesta za odlaganje igračaka sa više namena. Jedno od njih je klupa sa fiokama u kojima mogu da se skladište igračke. Na ovaj način deca imaju prigodno mesto za sedenje u sobici ali i odlaganje igračaka koje će im uvek biti na dohvat ruke. Takođe maleni stolovi sa opcijom odlaganja u središnjem delu, kao i tabure sa varijantom skladištenja su ideje vredne razmatranja.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.