Najbolje ideje za odlaganje dečijih igračaka koje štede prostor

Deca su najveća radost, u to nema sumnje, ali ona su obično i – pune ruke posla.

Pomislili biste da s vremenom postaje lakše, ali zapravo kako rastu tako se oko njih gomila sve više nereda. Pored svih stvari koje su im svakodnevno potrebne, roditelji imaju još jedan teret sa kojim moraju da se bire a to su – igračke. Brdo igračaka i sve više i više igračaka iz dana u dan. Postoje dani kada jednostavno postavljate sebi pitanje da li u dečijoj sobicu uopšte postoji tepih, jer ga ne vidite od igračaka. Nalaze se svuda, i ako nemate dobar plan kuda sa njima, zauzeće za tren oka celu kuću. Skladištenje igračaka je dakle priroritet a danas vam donosimo ideje koje će vam sigurno na tom polju koristiti.

SKRIVENE OD POGLEDA

Najlakša i najočiglednija opcija koja vam se nudi je u pogledu ispunjavanja dečije sobice korpama, kutijama i metalnim kanticama koje vam omogućavaju da sve igračke sklonite s puta. Ove kutije mogu biti sa ili bez poklopca, poslagane uredno da odgovarajućim policama. Takođe ako je dečiji krevet dovoljne visine, čak i ispod njega možete odložiti kutiju sa igračkama.

OTVORENO I PRISTUPAČNO

Ako volite da su sve igračke u dečijoj sobi dostupne vašim mališanima, rešenje koje vam se nudi je u pogledu otvorenih polica. Iako mnogi roditelji smatraju da je ovakav pristup nezahvalan jer ne doprinosi urednom izgledu sobe, ono što je od toga važnije je to što mališani neće kao i obično prevrnuti veliku kutiju sa igračkama tražeći onu koja se nalazi na dnu, već će imati priliku da je uzmu sa police. Ove police su takođe dobro rešenje jer deca lako pamte gde se koja igračka na njima nalazi i za čas će na vaš zahtev da pospreme sobu.

MESTA ZA ODLAGANJE SA VIŠE NAMENA

Idealna rešenja za male dečije sobe su u vidu mesta za odlaganje igračaka sa više namena. Jedno od njih je klupa sa fiokama u kojima mogu da se skladište igračke. Na ovaj način deca imaju prigodno mesto za sedenje u sobici ali i odlaganje igračaka koje će im uvek biti na dohvat ruke. Takođe maleni stolovi sa opcijom odlaganja u središnjem delu, kao i tabure sa varijantom skladištenja su ideje vredne razmatranja.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme