Magični novogodišnji fenjeri koje ćete izraditi za jedno popodne

Za izradu ovog magičnog uradi-sam projekta biće vam potrebne samo stare tegle, malo mašte i jedno nedeljno popodne...

Postoji li lepši (i romantičniji) način da proslavite ulazak u novu godinu od poljupca kraj jednog ovakvog magičnog lampinjona? Kao što smo i rekli na samom početku, u pitanju je jedan jednostavan uradi-sam projekat za čiju izradu vam je potrebna samo stara tegla, farba i svećica. Da, dobro ste čuli, to je sve što vam treba da zimske večeri načinite prijatnijim i magičnijim!

Zapravo, jedina stvar kojom biste trebali da se pozabavite pre nego što krenete u dekoraciju tegle, jeste osmišljavanje (i izrada) dizajna. Sami odlučite hoće li to biti silueta malog grada, sat na vrhu kule koji pokazuje ponoć, zvezdice, mesec, irvasi sa sankama punim poklona. Ukoliko odlučite da i svoje mališane uključite u kreaciju novogodišnjeg fenjerčića, sigurni smo da ćete dobiti još neku originalnu i nesvakidašnju ideju.

Dakle, da ponovimo još jednom, od materijala vam je potrebno sledeće: tegle različitih veličina i oblika, plava boja u spreju, marker za farbanje ili karton. Projekat započinjete temeljnim pranjem tegle, jer će svaki masni ostatak ometati prijanjanje boje. Sprej u plavoj boji nanosite na spoljašnju stranu tegle i to tako što ćete prskati tanak, ujednačen sloj. Kada se sprej osuši, stavite sveću u teglu da biste videli kako svetlost kroz nju prolazi. Ako vam se učini da jedan sloj boje nije dovoljan, slobodno dodajte još jedan.

Postoji četiri načina da se dizajn za koji ste se opredelili stavi na tegle. Možete crtati, slikati, seći, ili jednostavno koristiti vinil u vidu nalepnica. Sve zavisi šta vama i vašim mališanima najviše odgovara.

Nakon što ste odštampali dizajne, isecite ih makazama i zalepite na prskane tegle. Sada je vreme da stavite sveće i dodate osvetljenje u sobu!

Izvor: adventure-in-a-box.com

Povezane teme