Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Ova inovativna ideja ne samo da je laka za izradu, već je i izuzetno korisna u hitnim situacijama ili tokom izleta i kampovanja.

Uživajte u jednostavnom, ali izuzetno korisnom uradi - sam projektu koji vam predstavljamo danas – pravljenje malog rešoa od konzerve soka! Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo. Zabavite se reciklirajući iskorišćene konzerve od omiljenih napitaka i istovremeno doprinesite očuvanju životne sredine.

Sledeći nekoliko jednostavnih koraka možete stvoriti rešo sličan plinskom šporetu, savršen za putovanja ili kuvanje u situacijama bez električne energije. Sve što vam je potrebno su dve konzerve, marker, makaze, šmirgla, ekser, medicinski alkohol i fiberglas.

Za početak isecite dve konzerve koka kole ili vašeg omiljenog pića, tako da ostanu samo dva donja dela. Zatim, ekserom napravite rupe u jednom od njih. Sledeći korak predstavlja spajanje ova dva komada zajedno, sa vrhom jedne u dno druge isečene konzerve.

Napunite konkavnu šupljinu sa gorivom - medicinski alkohol je odlična opcija, uz malu sugestiju: ako vas ne mrzi da čistite vaš gorionik nakon korišćenja, možete dodati i komadiće vate kako bi se plamen održao mnogo duže i prilikom oslobađanja energije koristio manje goriva.

Konačni proizvod predstavlja vatru koja kao da dolazi iz vašeg plinskog šporeta, dok vam ovaj rešo može služiti prilikom kampovanja i napravljen je od vaših recikliranih konzervi omiljenog piva, koka kole ili švepsa.

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.