Kreiranje konzolnih stolova za predsoblja i dnevne sobe od paleta

Od kako je otkrio da palete može da koristi u svom domu, čovek ne prestaje da bude fasciniran njima.

Ovaj vrlo skroman i jednostavan materijal, obično je viđen kao podloška tehnici koja vam se isporičuje pri kupovini. Međutim funkcija paleta je mnogo iznad te osnovne. One su savršene za izradu nameštaja, pri čemu od vas ne zahvetaju neke posebne veštine. Ako želite možete ih ostaviti u njihovom izvornom obliku, ili ih prefarbati stvarajući na taj način još upečatljiviji komad za vaš dom. Danas ćemo sa vama podeliti ideje o kreiranju konzolnog stola za hodnik ili dnevnu sobu od palete.

MALI KONZOLNI STOLOVI OD PALETA

Vrlo mali ulazni prostori zahtevaju od vas da budete kreativni. Samim tim ako u ovom prostoru ili nekom nezgodnom uglu u kući želite konzolni sto, njegova mala varijanta je ono što vam se nudi kao opcija. Čak i ako rapolažete sa većim prostorom ali jednostavno nemate potrebu za većim stolom, mala konzola je vrlo atraktivno rešenje. Napravljena od palete u stilu koji odgovara ostatku vašeg doma, vaša nova mala konzola će vam poslužiti kao mesto odgalanja šire palete stvari. Ako volite rustične varijante podarite vašem konzolnom stolu neku tamniju nijansu, a ako želite da istaknete shabby chic ili vintage osećaj potražite neke neutralne ili bele tonove. Čak i moderan industrijski dekor može da prigrli konzolu od palete, ako joj dodate metalni okvir. Moderni prostori pak obožavaju staklene gornje delove na konzolama, tako da na to posebno obratite pažnju.

VELIKI KONZOLNI STOLOVI OD PALETA

Ako vam je potrebno više prostora za sladištenje stvari u hodniku ili dnevnoj sobi, a ujedno imate i dovoljno mesta za veći konzolni sto, od paleta ga vrlo lako možete kreirati. Takođe uz pomoć boje možete mu dati završni dodir, ili ga ostaviti kakav jeste i uz malo laka mu podariti neverovatan sjaj. U donjem delu vašeg konzolnog stola mođete napraviti police za odlaganje i njih ispuniti pletenim korpama ili se opredeliti za fioke.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme