Kreirajte sami podlogu za miša

Ovaj jednostavan i zabavan uradi - sam projekat je idealan za sve one koji cene originalnost i kreativnost...

Svi se možemo složiti u tome da je podloga za kompjuterskog miša jedna od onih stvari koje predstavljaju neka prošla vremena, koje se ne koriste toliko često kao nekada, zahvaljujući novim tehnologijama, uglavnom optičkim hardverima i lap top trekpodovima, koji su postali standard poslednjih godina.

Međutim, koliko god veliki progres bio, svi verujemo da je stara dobra podloga pravi način pomoću koga je moguće dodati stil i ličnost vašem stolu, tako da i nije baš potrebno da ga potpuno ignorišemo. Kako bi dokazali ovu tvrdnju, pojedini ljudi su odlučili da kreiraju podlogu u skladu sa poslednjim trendovima u enterijeru, unoseći kosmički i intergalaktički svet unutra.

Trend univerzuma je nastao na gazištima i polako nalazi svoj put do naših enterijera, dok je svaki objekat sa planetarnim i zvezdanim motivima trenutno u modi. Za sve dizajnerske entuzijaste ova podloga za miša verovatno predstavlja najlakši način da dobiju taj izgled, bez potrebe za pretvaranjem celog doma u svemirsku bazu.

Iako podloga za kompjuterskog miša više nije predmet koji mora da se poseduje, svima je unapred jasno da ju je dovoljno kreirati samo zbog njenog prefinjenog izgleda. Predstavljamo vam listu materijala i alata koji su vam potrebni radi kompletiranja ovog projekta:

  • tanak sloj plute ili tvrdog kartona
  • jedan okrugao objekat, na primer činija za voće
  • olovka
  • tamno plava i ljubičasta boja
  • bela boja u konzervi
  • oštar skalpel, ili makaze, ako je vaša pluta tanja od pola centimetra.

Najpre postavite činiju povrh komada plute i nacrtajte okrugao oblik. Zatim ga isecite pa ofarbajte plutu tamno plavom bojom i sačekajte da se dobro osuši.

Kada je farba potpuno suva, dobro promućkajte konzervu spreja bele boje. Pritisnite kapicu veoma nežno i polako, iznad podloge, dok sitne bele kapi ne počnu da sneže po njoj, kreirajući dizajn galaksije. Sačekajte da se bela farba dobro osuši. Sada je vaša nova kosmička podloga kompjuterskog miša spremna za upotrebu.

Za kompletiranje celokupnog projekta će vam biti potrebno oko 20 min. (što čak uključuje i vreme koje je potrebno boji da se osuši), nakon čega ćete imati jedan stilski predmet koji se prelepo uklapa u vaš određeni stil i kućni dekor. Naravno, kosmički dizajn je samo primer, slobodno možete biti kreativniji i kreirati podlogu sa vašim ličnim motivima.

Povezane teme

29.06.2024 Ideje

Teksture na zidu uz pomoć metle

Nema potrebe da kupujete skupe alate ili da plaćate dekoratera koji će transformisati sobe u vašem domu. Pored standardnih ukrašavanja uz pomoć samolepljive trake, četke i valjka,...

26.06.2024 Ideje

Ideje za osveženje doma: koliko često treba krečiti?

Krečenje enterijera nije lak zadatak, ali zato može biti odličan "uradi - sam" poduhvat. Šta mislite, koliko često treba krečiti odnosno farbati određene prostorije u domu? 

23.06.2024 Ideje

Ogledala kao savršeni dekor jednog enterijera

Svaki enterijer zahvaljujući ogledalima deluje vizuelno veće i raskošnije. Percepcija prostora se menja i osoba se u sobi sa ogledalom oseća prijatnije jer joj prijateljsko lice uz...

20.06.2024 Ideje

Mirisna sredstva protiv insekata

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možet...

17.06.2024 Ideje

Napravite prelepe glinene tacne

Predstavljamo vam još jedan uradi sam projekat koji se u moru sličnih ipak ističe svojim umetničkim detaljima i prirodnom lepotom...

14.06.2024 Ideje

7 brzih i efikasnih ideja za stvaranje elegantnije dnevne sobe

Vaša dnevna soba je mesto gde se odvija vaš društveni život (unutar doma), pa samim tim ona mora biti dovoljno udobna da primi porodicu, prijatelje i goste.

11.06.2024 Ideje

Ramovi za slike mogu sakriti sve što poželite, a evo i kako!

Šta ako ramove za slike želite da iskoristite na jedan sasvim neočekivan način, i umesto da ga koristite za prikaz omiljenih fotografija odlučite da ih upotrebite kao držače za klj...

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...