Kreirajte predivna mozaik uskršnja jaja

Da li i vi uživate u farbanju i ukrašavanju jaja za Uskrs, uvek tražeći neke nove interesantne ideje?

Ako je vaš odgovor potvrdan, onda ste i sami već videli koliko ideja možete pronaći na internetu, uz inspiraciju i mogućnost da ih transformišete u nešto što se baš vama dopada. Iz želje da kreiramo nešto lepo, ovog puta vam predstavljamo interesantan način za dekoraciju uskršnjih jaja, u formi mozaika.

U slučaju da koristite Pinterest platformu, onda ste možda već videli ovu ideju, koja je veoma jednostavna za izradu i daje predivne rezultate. Činjenica je da ovaj projekat od vas iziskuje malo više vremena, ali ako ste kao mi, osoba koja se opušta dok nešto radi, verujemo da ćete uživati u ovome.

Pored toga, uvek možete pozvati nekoliko prijatelja na kafu, ćaskati sa njima i zajedno kreirati remek dela za predstojeći praznik.

Šta vam je potrebno za ovaj projekat:

- Kuvana jaja

- Farba za jaja

- Lepak za dekupaž

- Četkica

Uputstvo za rad:

Pa, ovaj projekat ne može biti jednostavniji, iako vam možda na prvi pogled deluje komplikovano. Ofarbajte jedno jaje u boju po vašoj želji, a drugo jaje ostavite čisto. Odlučite da li želite da pozadina vašeg mozaik remek dela bude čista ili u boji. U ovom primeru, pozadina, odnosno jaje na kom se radi je belo, dok je mozaik plave boje.

Izmrvite ljusku jajeta od kog ćete praviti mozaik, vodeći računa da sa nje uklonite sve delove jajeta koji su se eventualno zalepili. Poređajte komadiće ljuske ispred sebe, spoljnom (obojenom) stranom na gore, kako biste znali šta imate na raspolaganju.

Jaje koje dekorišete, bilo čisto bilo obojeno, premažite slojem lepka, radeći deo po deo. Čistim, suvim prstima, nanesite delove izlomljene ljuske na jaje koje dekorišete. Trudite se da mešate manje i veće komade, i obavezno ostavljajte mali prostor između njih. Ako su vam ruke malo mokre, možete skinuti farbu sa ljuske.

Ponavljajte ovaj postupak, sve dok ne prekrijete celo jaje. Et voila! Vaše mozaik jaje je gotovo! Da li vam se dopada ova ideja?

Izvor: Say No To Sweet Anne

Povezane teme