Kreirajte enterijer mediteranskog stila

Mediteranski stil predstavlja veoma popularan trend u dekoru današnjice...

Mediteranski stil je veoma relaksirajuć i definitivno nikada neće izaći iz mode. Ovaj stil vam omogućuje stvaranje izgleda vikendice smeštene na primorju, ali je takođe, veoma dobar za dekorisanje bilo kog prostora u vašem domu, bilo da se radi o kući pokraj vode ili ne, a ukoliko vam nedostaju savršene slike sa godišnjeg odmora na plaži, za evociranje tih uspomena, od njega ne postoji ništa bolje. Ukoliko želite da saznate kako da uključite ovaj stil u dekor svog životnog prostora, predstavljamo vam nekoliko ideja.

Boje

Pre svega, veoma je važno da izaberete prave boje, koje karakterišu ovaj stil. Tu se nalaze različite nijanse plave i zelene boje, braon i naravno, bele površine. Sve mora delovati kao suncem okupan ambijent na morskom povetarcu. Ako vam ovaj dekor deluje previše jednolično i dosadno, ne brinite, uvek ga možete učiniti zanimljivijim sa različitim teksturama, dodajući grube drvene površine, belu ciglu, jutu i meksičke agave. Ovakvi elementi unose prirodni izgled inspirisan morem, a ukoliko je vaš životni prostor potpuno bele ili krem boje, ovaj stil možete istaći teksturama.

Nameštaj

Nameštaj bi trebalo da bude jednostavan, bez prefinjenih detalja ili preterano svetlih boja. Možete se opredeliti za bele ili izbeljene komade, prorodih nijansi drveta i sličnih elemenata. Pleteni nameštaj je takođe dobrodošao. Što se tiče tapaciranih delova, oni mogu biti kreirani od istih karakteristika mediteranskog stila, sa druge strane mogu biti jednostavno bele ili krem boje. Svako ko želi da kreira mediteranski stil enterijera, može dodati šik i rustične elemente ili se opredeliti za vanvremesnki izgled, sa nešto prirodne patine ili shabby chic stvari. Ukoliko se radi o eksterijernom prostoru, uvek se možete opredeliti za ciglu ili kamene klupice sa plavim štampanim ili krem tapaciranim komponentama.

Aksesoari

Pored tekstura, možete dekorisati svoj prostor upadljivim ili jednostavno interesantnim aksesoarima koji se uklapaju u ovaj stil. Za mediteranski dizajn izaberite morska blaga, azujelo pločice, koje su popularne i tradicionalne komponente mediteranskog stila, a možete ih videti u mnogim mediteranskim gradovima kako prekrivaju kuće, pa čak i ulice. Dekorativno posuđe i pletene korpe takođe predstavljaju savršenu ideju koja se može sprovesti u delo unutar bilo kojih prostorija, osim u kuhinji. Kreirajte čitavu liniju aranžmana pletenih korpi ili dekorativnog posuđa kako biste dodali raznobojne akcente svom prostoru.

Mediteranski stil se može primeniti u pojedinim prostorijama, čitavom enterijeru, određenim tačkama eksterijera ili u vidu dekorativnih predmeta ili aksesoara. Upravo iz ovog razloga, ovaj dizajn pruža mogućnost uživanja u voljenim momentima provedenim na moru u spavaćoj sobi ili na terasi, dok mediteranski stil evocira vaše dragocene uspomene sa savršenog godišnjeg odmora provedenog sa porodicom na plaži.

N.Đ.

Povezane teme

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...