Kreativne ideje za ukrašavanje praznih zidova

Prazni zidovi nose u sebi određenu lepotu, ali vremenom mogu da postanu vrlo monotoni.

Ako vam se određeni zid u vašem životnom prostoru čini previše hladnim, nedovršenim i pomalo dosadnim, pravo je vreme da učinite nešto po tom pitanju. Stilizovanje praznih zidova je vrlo interesantna tema kojoj danas posvećujemo pažnju. 

ODVAŽNA OGLEDALA

Ove sezone su posebno popularna odvažna prenaglašena gledala, sa velikim ramovima i interesantnih oblika. Neobično ogledalo predstavlja ujedno i umetničko delo na zidu, koje vam svakog dana nudi prikaz različitih slika. Svojim oblikom, stukturom i geometrijom, ono može oplemeniti vaš životni prostor. Od dnevne sobe, preko trpezarije, pa sve do spavaće sobe, ogledala šireg raspona mogu ukrasiti zidove oko vas.

KREATIVNE POLICE

Razmišljanje izvan okvira i linearnih opcija daje vam pregršt mogućnosti i priliku da na originalan način stilizujete svoj dom. Plutajuće police su izvrsna ideja popunjavanja praznog zida. Varijante "živih ivica" kada je reč o policama su posebno interesantne i zaista mogu da ožive prostor. Police koje imaju kožne držače ili grandiozne varijante sa mnogo pregrada su nešto što može napraviti veliku promenu u prostoru.

TEKSTURA NA ZIDU

Postoji neverovatno mnogo materijala koji mogu dodati teksturu vašim zidovima, od pločica, preko mermernih ploča, pa sve do drvenih dasaka. Takođe i tapete i tapiserije, mogu na vrlo interesantan način da oplemene zidove u vašem okruženju.

DETALJI NA ZIDU

Ako volite boho stil, možete svoj prazan zid ukrasiti detaljima u vidu pređe, tkanih momenata ili onih sa resama. Neke od ovih ukrasa za zid možete i sami napraviti, a sve što vam je potrebno je malo inspiracije. Potražite je u našoj galeriji fotografija.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme