Kreativne DIY uskršnje dekoracije

DIY uskršnje dekoracije predstavljaju poseban detalj koji može da razveseli vaš dom.

Uskršnji dizajn zasniva se na vedrim bojama i pastelnim nijansama. One su zapravo savršen način da osvežite vaš dom koji je do juče bio u zagrljaju zimskih boja. Suština uskršnjih dekoracija je u prikazima zečeva i ofarbanih jaja u korpama. Ako imate decu ovakve aktivnosti su nešto što će posebno da okupira njihovu pažnju i uveseli ih tokom praznika.

Uz malo kreativnosti možete na jednostavnom parčetu drveta naslikati uskršnje jaje i ukrasiti ga bojama po želji. Ovaj zadatak možete da poverite i svojim mališanima, pruštajući njihovu maštu da odradi "najteži" deo posla. Takođe ako želite da ukrasite vaš dom na suptilniji način, možete dodati zečije uši okruglim ramovima sa ogledalima. Ono što svakako ne bi trebalo da propustite jeste ukrašavanje vaših ulaznih vrata, pri čemu od mahovine možete napraviti oblik zeca i na taj način svojim gostima poželeti dobrodošlicu.

Neprevaziđena ideja je svakako ona koja uključuje izradu venca za ulazna vrata od grančica i lišća, koji ćete ukrasiti uskršnjim jajima. Takođe vrlo interesantno će izgledati i malo drvce koje ćete napraviti od par većih grana, a potom ukrasiti veselim šarenim jajima. Ove dekoracije možete nadograditi svilenim mašnama i drugim detaljima koji vam se dopadaju.

Drvena jaja koja možete ukrasiti decoupage tehnikom, ili jednostavno ofarbati temperama ili akrilnim bojama su predivan način da u svoj dom unesete jedinstvene dekoracije. A uz malo mašte i veštine savijanja salveta i papira možete izraditi vrlo simpatične korpice u obliku zečeva, u kojima će biti uskršnja jaja.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Povezane teme