Kreativna rešenja za skladištenje stvari u malim prostorima

Savremeni životni prostori nažalost u većini slučajeva nemaju dovoljno prostora za odlaganje stvari.

Vidljiv nedostatak je u obliku garderobera koji je svakoj modernoj ženi – životno neophodan. Međutim, ne treba da se osećate malodušno i da prihvatite činjenicu da za vaše nove cipele ili kaput nema dovoljno mesta u vašem stanu. Ne, uz kreativna rešenja za odlaganje i maksimalno iskorišćenje malih životnih prostora, bez osećaja prenatrpanosti.

Kreveti na preklapanje mogu da sakriju u svom zagrljaju vaš garderober, a čak i obični kreveti u svom donjem delu mogu da vam posluže za odlaganje kutija sa cipelama na primer. Metalne rešetke sa kukicama su vrlo praktično rešenje jer vam omogućavaju da vetrikalno iskoristite vrata ormara u spavaćoj sobi. Svakako i vrata u ostavi ili u vešernici, mogu da posluže u iste svrhe. Mobilni garderoberi su svakako ideja vredna pažnje jer ih možete pozicionirati u prostoru kako vam odgovara.

OTVORENI ORMARI I JEDINICE ZA SKLADIŠTENJE

Otvoren koncept ormara je aktuelni trend koji deluje neverovatno čak i u vrlo malim i nezgodnim uglovima. Varijanta koja isključuje vrata doprinosi tome da prostor izgleda prozračno, čineći vašu obuću i odeću vidom ukrasa. Na raspolaganju su vam drvene i metalne varijante ormara otvorenog koncepta. Prostor iznad vrata u spavaćoj sobi je idealan za otvoreni ormar. Osim polica, tu mogu da se nađu i držači za vešalice, kao i kutije za odlaganje kada želite da iskoristite svaki raspoloživ milimetar.

SKRIVENI SKLADIŠNI PROSTORI

Skrivene jedinice za skladištenje poput magije vaš životni prostor oslobađaju nepotrebnog nereda. Praktično svaki komad nameštaja koji imate u svom posedu može da bude dobro mesto za skriveno skladište. Otomani, fotelje, trosedi i dvosedi sa fiokama na izvlačenje, klupe, ormari i jedinice za odlaganje koje se kače sa unutrašnje strane vrata su idealne za skladištenje van pogleda.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme