Kameni podovi koji unose stil u svaki dom

Bilo da se radi o enterijeru ili eksterijeru, ono što ostavlja najsnažniji utisak je svakako pod po kom se hoda.

Našu današnju priču posvećujemo izvanrednim kamenim podovima koji unose stil i gracioznost u svaki prostor. Kameni podovi u hodniku ili preko površine cele sobe, čine da prostor dobije preko potrebnu teksturu, koja će vam omogućiti da dalje gradite priču u kojoj ćete uživati. Podovi u vašem životnom prostoru ne moraju biti klasični i nemaštoviti. Ponekad ih ideja poput kamene podloge sa zanimljivim uzorkom može pretvoriti u fantastičan detalj.

Na raspolaganju vam je mnoštvo različitih vrsta kamena koje možete iskoristiti pri izradi šarmantnih kamenih podova. Od jednostavnih i grubih komada do poliranih sofisticiranih, u zavisnosti od efekta koji želite stvorite, tj u odnosu na to da li tragate za rustičnijih ili modernijim rešenjem.

POD POPLOČAN LOMLJENIM STENSKIM KAMENOM

Ako volite grube prikaze koji u isto vreme odišu stilom i pozivaju vas da uđete u dom čiji pod su definisale kamene stenske ploče u svom izlomljenom obliku, ova vrsta podne obloge je kao stvorena za vas. Sloj maltera između svake kamene ploče naglašavan njenu jedinstvenost i stvara savršen kontrast.

KAMENI POD U SVOM NAJFINIJEM IZDANJU

Ako želite da stvorite utisak kao da u svom enterijeru imate mermer, to možete postići zahvaljujući elegantnom ispoliranom kamenu. Stvoren sa posebnim naglaskom na vernoj imitaciji mermera, ovaj kamen je idealna opcija za popločavanje kupatila i sličnih prostorija.

FASCINANTNI KVARCIT

Ako volite živopisne materijale “tekuća” tekstura kvarcita je ona koju biste mogli razmotriti. Ona deluje vrlo prijatno, ali se na nameće u prostoru kakav je savremena kuhinja. U svom plavom izdanju, još više asocira na vodu i prostoru donosi dodir prirode.

KAMENI POD SA GEOMETRIJSKIM UZORCIMA

Ukoliko težite ka jedinstvenim prikazima u svom enterijeru, kameni pod sa geometrijskim uzorkom bi mogao biti pravo rešenje za vas. Zahvaljujući obojenim varijantama kamena možete stvoriti gotovo bilo koji geometrijski oblik koji vam se dopada, od jednostavnijih do zaista impresivnih varijanti.

PRIRODNI KAMEN U BOJI

Osim obojene varijante kamena, ako potražite prirodan kamen u boji, zahvaljujući njemu možete razbiti monotoniju u svom živtnom prostoru. Prirodan kamen u boji, nije previše opstruktivan za oči a svojim prisustvom unosi teksturu u prostor.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme