Kako napraviti šik lažni kamin

Ima neke neopisive čari u prostorijama koje imaju kamin. Iako danas kamin služi uglavnom kao dekorativni element ili  dopunski izvor grejanja, posedovanje kamina u enterijeru čini prostor nekako udobnijim, prijatnim i vizuelno toplijim.

Kamin ili ognjište je od davnina okupljalo ljude , pa je potreba da se poseduje kamin u stanu ili kući ostala do današnjih vremena.

Stlski, kamin se može uklopiti u svaki tip enterijera bilo da se radi o onom koji je izrašen od kamena, cigle ili mermera.

Međutim danas se sve češće u dnevnim sobama mogu videti lažni kamini, odnosni okviri kamina. Iako ne obavljaju prvobitnu funkciju grejanja, oni daju toplinu prostoru i mogu biti savršen dekorativan dodatak zimi ili leti

Stoga, ukoliko vam dodatno grejanje nije potrebno ili iz tehničkih ili funkcionalnih razloga želite jednostavniju verziju tradicionalnog kamina,ulepšajte svoj stambeni prostor lažnim okvirom kamina.

Lažni kamin se može napraviti od neupotrebljive  niše u zidu, gde se gornji deo zatvara gips kartonskom pločom ili nekim drugim materijalom, a donji deo ostaje otvoren za vašu maštu. Takođe se može napraviti i na ravnom zidu, tako što se dozida izbočeni deo u željenim dimenzijama a
postoji još jednostavniji način -pravljenje lažnog kamina od kutija koje ćete kasnije oblepiti ciglastim tapetama

Na mestu gde bi trebalo da stoje drvene cepanice, postavite imitaciju vatre u vidu lampica (slabe voltaže) a na tržištu postoji i led rasveta u žutoj boji koja uspešno imitira vatru. Supre ideja je da uzmete jednu drvenu cepanicu , zatm oko nje obmotate biber žute novogodišnje svetiljke i dobijate efekat tinjanja vatre.

Pogledajte video kako možete napraviti sami lažni kamin.

N.V.T. 

Izvor The Spruce

Povezane teme