Kako da pravilno postavite slike na zidu?

U svetu u kome su vaši zidovi prepuni fotografija, štampe iz masovne proizvodnje i inspirativnih citata, neko je došao na brilijantnu ideju da bude smeo i vrati se klasici...

Da, u pitanju su slike. Možete ih pronaći u kući svoje bake i okačene na zidovima antikvarnica u starim prašnjavim ramovima. Počinjemo polako da unosimo novi život u ta prava umetnička dela i konačno stvaramo jasnu sliku o tome koliko ona u stvari vrede. Zato očistite svoje zidove, skinite prašinu u nekoliko poteza i pročitajte nekoliko sledećih saveta o tome kako da pravilno kačite slike u svom domu.

Verovatno je svima nama zid iznad kauča prvo mesto na koje pomislimo onda kada dođe do kačenja slika. Takav centralni zid će postati ključna tačka koja će postaviti ton celokupnog dizajna dnevne sobe. Bilo da izaberete jedan komad umetnosti, ili nekoliko njih, platna će vam pomoći da lakše uklopite osnovne boje u vašem domaćinstvu, isto kao i nove, različite nijanse.

U slučaju da niste sigurni u kreiranje slike kao centralne tačke iznad vašeg kauča, razmotrite opciju promene jedne vaše štampane fotografije u zamenu za omiljeni komad klasične umetnosti. Dodavanje samo jednog platna će vašoj sobi dati autentičnost u količini koju ni jedan inspirativni citat nikada neće dostići.

Ponekada je dobro poznato lice sve ono što je vašem zidu potrebno. To može biti slika vašeg pretka, ili jednostavno, umetnički komad koji je stajao negde odložen i zaboravljen.

Kuhinje zaslužuju samo najbolju zidnu umetnost, posebno ako je ona mesto u kome provodite najveći deo svoga vremena. Uzmite svoja omiljena platna i postavite ih na zid iznad frižidera, ili ih smestite do vaših knjiga recepata na otvorenoj polici. Možete ih staviti čak i na neiskorišćni deo pulta, u slučaju da na zidovima nemate baš mesta na pretek.

N.Đ.

Povezane teme