Kako da hodnik bude lep i udoban, a ne neuredan?

Hodnik bi trebao da poželi dobrodošlicu ljudima u vaš dom, da služi kao skladišteni prostor za glomazne zimske kapute, čizme, kišobrane, ključeve, torbe, itd...

Iako je predsoblje sinonim za mali prostor, trebalo bi da provedemo malo više vremena razmišljajući o ovom delu stana i da se pobrinemo da zadovolji sve navedene potrebe. Drugim rečima, ono što svaka porodica želi jeste hodnik koji pokazuje karakter a ne nered.

Zato je dobra ideja da prvo počnete sa glavnim zahtevima za skladištenje. Ovde treba razmisliti o tome šta bi moglo da ostane da leži okolo tokom uobičajene svakodnevne upotrebe od strane svih u vašem domaćinstvu. Da li deca imaju velike školske torbe koje treba skloniti iz vida? Da li se često vraćate sa blatnjavim čizmama nakon šetnje psa?

Ako imate veliki ormar za odlaganje ispod stepeništa ili stalak za kapute, onda nećete morati da dodajete mnogo novog prostora za odlaganje. Možete se samo odlučiti za rustikalni konzolni sto koji je sam po sebi dovoljan da vašem hodniku da poseban izgled a ujedno i da obezbedi skladište za manje stvari koje se svakodnevno koriste.

Skladištenje cipela je još jedna velika briga u hodniku jer ne samo da niko ne želi da uđe u more cipela razbacanih po podu, već tako nešto može biti i prilično opasno. Zato bi trebalo da investirate u neku zanimljivu klupu za odlaganje u hodniku koja će vam pomoći da smanjite deo nereda - možete staviti cipele u nju ili ispod nje kako biste ih bezbedno sklonili sa puta.

Svetlija neutralna boja će najbolje funkcionisati u ovom delu stana jer je hodnik često zona sa najmanje prirodne svetlosti. Možete ga obogatiti ukrasnim predmetima, ali gledajte da to bude tek nekoliko stavki kako prostor ne bi delovao pretrpano i nearikulisano. Ogledalo na zidu okačeno preko konzolnog stola će odlično reflektovati svetlost, a sve što vam onda treba je neka elegantna podna lampa i nekoliko drugih ukrasnih predmeta koji će staviti tačku na “i”.

Povezane teme