Jesenje DIY aktivnosti inspirisane zlatnim lišćem

Različiti ljudi na različite načine doživljavaju jesen.

Dok je jedni smatraju surovom jer donosi prekid predivnim letnjim danima, drugi tvrde da je melanholična i puna sete. Međutim postoje i oni koji u njoj zaista znaju da uživaju, dekorišćući svoj dom i pripremajući izvrsne poslastice od bundeve.

Godina 2020. biće zapamćena kao godina pandemije koja nas je vezala za četiri zida vlastitog doma. Međutim sa dolaskom jeseni pruža vam se prilika da svoju svakodnevicu učinite zanimljivijom uz male DIY projekte. Ako imate malo dvorište ispred ili iza kuće, i već danima posmatrate opalo lišće oko stabala, pravi je trenutak da ga pretvorite u umetnost.

OKAČITE LIŠĆE SA STILOM

Da bi dekorisali svoj enterijer sa stilom potrebna vam je jedna veća grana, malo kanapa i nekoliko listova po vašem izboru. Ove simpatične girlande možete zakačiti u blizini trpezarijskog stola i čak na lišću ispisati neke zanimljive poruke. Takođe od lišća možete da izradite i uvek popularne vence za vrata i prozore. Ako želite da zaista razveselite vašu dnevnu sobu na primer, poslužite se božićnim lampicama oko kojih ćete privezati osušeno lišće zlatnih boja.

PRINT U OBLIKU LISTA

Ako više volite detalje koji će vam trajati i kada jesen prođe, za vas su kao stvoreni printovi u obliku lišća. Pronađite jastučnice neutralnih tonova i na njima uz pomoć boja za tkaninu napravite jedan ili više otisaka lišća. Takođe vašu platnenu torbu za kupovinu možete stilizovati u ovakvom duhu, ali i pamučne salvete koje koristite pri jelu, stolnjake, zavese i sve drugo što vam dođe pod ruku.

GLINA I LIŠĆE STVARAJU ČUDA

Poput ideja sa cementom, ovom prilikom možete odabrati glinu i od nje formirati vrlo zanimljivu dekoraciju za sto u obliku lista. Potrebno je da glinu poravnate do određene debljine i da na nju prislonite list. Potom da ga nežno prstima utisnete i blago savijete oblikujući posudu. Kada se glina malo stegne, list uklonite i prfarbajte po želji.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme