Jeftine i jednostavne ideje za organizaciju ormara koje možete isprobati već danas

Organizovanje vašeg ormara može biti naporno, ali uz ove ideje sve postaje mnogo lakše!

Organizovanje ormara može biti jedan ogroman zadatak. Između milion pari cipela, gomile dodataka i odevnih predmeta za svaku priliku, potrebno je vreme da shvatite odakle da počnete. Pored čišćenja, rasterećenja i sortiranja vaših stvari, takođe morate razviti efikasan sistem organizacije ormara. Na taj način će vaš mali ormar ostati organizovan i uredan tokom cele godine.

Umesto da žurite da kupite potpuno nove police za organizaciju ormara, kutije i kante, zašto ne isprobate jeftinu organizaciju ormara po principu „uradi sam“? To je dobitna kombinacija: unećete osećaj reda u svoj haotičan ormar, plus uštedeti novac u tom procesu. Pre nego što organizujete svoj ormar, neophodno je preduzeti nekoliko neophodnih koraka da pripremite svoj prostor.

Prvo napravite mentalni inventar onoga što imate i šta biste želeli da bacite ili poklonite. Na taj način možete shvatiti koliko vam prostora zaista treba za svoje stvari. Evo nekoliko načina da se oslobodite i stvorite više prostora u svom ormaru:

Uskladite se sa svojim potrebama

Možda je najkritičniji deo organizacije ormara odlučivanje o tome šta ćete zadržati a čega planirate da se otarasite. Razmislite dobro! Za kojim komadima odeće najčešće posežete? Ima li košulja, pantalona, haljina, dodataka ili cipela koje već godinama ne nosite? Odvojite vreme da prođete kroz sve što posedujete - pregledajte jedan po jedan komad garderobe. Poklonite predmete koji su u dobrom stanju ili razmislite o prodaji na internetu.

Odvojite odeću da biste uštedeli prostor u ormanu

Ako imate bolju ideju o tome koju odeću ćete zadržati, organizovanje malog ormana mnogo olakšava stvari. Neka vam predmeti koje nosite svakodnevno ili nedeljno budu lako dostupni, a sve ostalo prebacite u manje pretrpani deo ormara ili prikladniji prostor za skladištenje. Na primer, svakodnevne dukserice, majice i farmerke mogu da žive u ormaru vaše spavaće sobe. Ali odela, haljine i otmjene cipele za posebne prilike mogu se skloniti u poseban prostor.

Popravite izgled svog ormana

Pre nego što počnete da organizujete svoj ormar, pogledajte bilo koji novi prazan prostor. Da li biste želeli da dodate jarke boje? Možda zabavno ogledalo ili svetlo? Šta kažete na neke police za organizaciju ormana koje vam mogu olakšati život? Sada je vreme za to! Stvaranje ormara koji vam donosi radost može vas inspirisati da dugoročno održavate prostor urednim.

Proširite svoj prostor

Pogledajte svoj trenutni prostor u ormanu. Postoji li neki dodatni vertikalni ili horizontalni prostor koji trenutno ne koristite? Na primer, podizanje postojeće police ili šipke za odeću za nekoliko centimetara može napraviti veliku razliku u stvaranju više upotrebljivog prostora. I nemojte previdjeti unutrašnju stranu vrata svog ormana! Ovo je odlično mesto za postavljanje kuka za držanje šešira, šalova, kišobrana i još mnogo toga.

Sada kada ste stvorili više prostora u svom ormaru, vreme je da neki deo posla uradite sami! Bez obzira na jedinstvenu veličinu i raspored vašeg ormara, postoji mnogo jeftinih alternativa za svako skupo rešenje za skladištenje koje nude prodavnice.

« 1 2 3 4 »

Povezane teme

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu