Jednostavna a neverovatno efektna uradi - sam trougaona polica

Ponekada i najjednostavniji uradi sam projekti mogu napraviti ogroman uticaj na celokupan dekor vašeg enterijera.

Ovaj projekat trougaonih drvenih polica je idealan za novopečene zanatlije, a podjednako šik i moderan kako bi bio izrađen od strane eksperta. Ne morate da gledate daleko kako biste uvideli da su geometrijske police sve popularnije i zastupljenije u modernom dizajnu savremenih godina.

Sa nešto jednostavne geometrije i nekoliko alata, možete napraviti svoje trougaone police od bilo koje vrste drveta koja vam je dostupna u roku od samo jednog sata.

Drvene trougaone police su veoma jednostavne, ali u isto vreme i veoma upadljive. Prostor za odlaganje sadrži raznovrsne oblike i veličine, tako da ima sasvim dovoljno prostora kako bi se istakle kolekcije, pribor za domaćinstvo i ostale stvari.

Geometrijski dizajn je veoma popularan u modernim i savremenim enterijerima i dolazi u mnogo različitih formi. Geometrijske police predstavljaju veoma uglađen i jedinstven način na koji možete svojoj prostoriji dati više ekscentričan i oštriji izgled. Naravno, dizajn varira i može biti adaptiran u bilo koji stil prostora.

Izvođenje dobro dizajniranog projekta ne mora uvek da uključuje upotrebu vrhunskih materijala, elegantne oblike i komplikovane tehnike. Ponekada će i najpristupačnije i najjeftinije drvo sasvim lepo da odradi posao i da sve sastavi zajedno, a sve što je potrebno je malo podudaranja.

Najvažnije je to što ove police mogu da budu kompletno prilagođene zahtevima vaše veličine prostora i njegovog stila i na kraju će uvek završiti lepšeg izgleda od alternativa koje dolaze u oblicima velikih kutija.

Predstavljamo vam pomoćni priručnik za "Uradi sam" projekat trouglastih polica, koji će vam pružiti uvid u sve ono što vam je potrebno kako bi ovo sami izveli na najlakši mogući način. Sve što vam preostaje jeste da uzmete alat u ruke i pustite svoj kreativni duh da se "izrazi".

POSTUPAK IZRADE:

  • isecite drvo na željenu širinu koristeći cirkularnu testeru, ili gotove police otprilike na deset centimetara širine
  • koristite šmirglu kako bi ste izravnali i očistili ivice
  • upotrebite miter kutiju kako biste isekli uglove od 30 stepeni na krajevima svake police, i potom okrenite drvo za 180 stepeni i izmerite dužinu koju želite da vaša polica ima
  • isecite krajeve željene dužine pod uglom od 30 stepeni ponovo
  • dodajte drvo za lepak na krajevima i spojite dva komada zajedno
  • ostavite delove da se dobro osuše, zatim ih ušrafite
  • ponovite postupak sa preostalim komadima.

Možete svoju policu ostaviti takvom kakva jeste, ili možete dodati mrlje kako bi kreirali pesak police, boju, ili čak košuljicu od poliuretana ako je to ono što želite. Kako biste ih okačili da vise, koristite eksere ili šrafove u zidu i fiksirajte trouglove pomoću njih.

Pobrinite se da budu dovoljno dobro pričvršćeni kako bi mogli da drže šta god želite da stavite na njih. Obavezno koristite dva šrafa u svakom uglu, ako planirate da trougaone police pričvrstite naopako.

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...