Jedinstvene ideje za uređenje spavaće sobe u maksimalističkom stilu

Sve više u savremenim domovima primećujemo smele boje, bogate teksture i primesu eklektike.

Maksimalistički stil je taj koji postaje sve aktuelniji i koji nam se lagano uvlači pod kožu. On svojim inspirativnim bojama i dezenima, čini da svakodnevica deluje manje stresno i teskobno, kao i da životni prostor bude sigurna kolevka svakom od nas. Ako ste se pitali kako da zakoračite ka ovom stilu a da pri tom ne skrenete ka kičastoj strani, donosimo vam danas pregršt ideja koje vam mogu biti od koristi. Danas vam maksimalistički stil predstavljamo u krugu spavaće sobe.

Pre svega važno je da razumete principe ovog stila. Ono što je najvažnije jeste ponavljanje, sa mnoštvom akcentnih boja, šara i sa prisutnim jedinstvenim predmetima i detaljima. Budite slobodni da se poigrate sa oblicima, linijama, teksturama i svim drugim što vam privlači pažnju. Ne ustručavajte se da na jednom mestu upotrebite sve što vam se dopada jer to je suština nove eklektike.

Na raspolaganju su vam sve boje i uzorci, njihove mešavine i različite kombinacije koje u spavaću sobu mogu da unesu pozitivne vibracije. Osim što se oslanja na maksimalistički stil, vaša spavaća soba može da zadrži i svoj izvorni stil poput modernog, glam, pa čak i vintage. Dekor takođe možete da odaberete u skladu sa atmosferom koju želite da stvorite. Tako na primer možete boho detalje poput tekstila istaći u vašoj spavaćoj sobi ako je to stil kom težite.

Nakon odabranog stila i palete boja, slede krupniji i što je još važnije manji komadi nameštaja kojima možete ispuniti prostor vaše spavaće sobe i istaći jedinstven maksimalistički pravac. Birajte neusklađene komade koji će vam omogućiti da stvorite zanimljiv haotičan prizor. Ne zaboravite na eklektičnu zidnu umetnost, neonsku rasvetu, stone lampe i zelenilo koji čine suštinu ovog stila.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme