Ideje za zidove od drvenih letvica u vašoj spavaćoj sobi

Drvene letvice se često koriste kako bi se naglasili zidovi & uzglavlja kreveta u okviru spavaće sobe...

Ali ne morate se ograničiti samo na zidove i deo oko kreveta – čak i manji komadi nameštaja odlično se uklapaju u ovaj stil dekoracije. Jednostavno rečeno, drveni akcenti u vidu letvica na zidu savršen su način da se doda onaj “x” faktor svakom prostoru, a posebno spavaćim sobama koje često imaju tendenciju da postanu najdosadniji deo stana.

Upravo je dizajn koji uključuje drvene letvice taj koji vašem prostoru obezbeđuje vrhunski moderan izgled sa svojim trodimenzionalnim utiskom i specifičnom dinamikom osvetljenja. Zato se on nikako ne može podvesti pod uobičajenu normu, a ukoliko planirate da tako nešto isprobate u svojoj spavaćoj sobi ove jeseni, evo i par saveta kako da to odradite na najbolji način.

Jedna od najboljih varijanti jeste omogućiti letvicama da se protežu od poda do plafona, posebno ukoliko su one pritom i nešto tamnije boje od zida. To ne znači da bi ceo zid trebalo obložiti njima, već samo naglasiti njegov srednji deo ali u punoj visini kako bi ostatak prostorije dobio šansu da zablista. Pritom treba voditi računa da oni sitniji detalji poput jastuka, posteljine pa i okolnih lampi odgovaraju dizajnu kako bi soba izgledala kompaktnije ali i živopisnije.

Sličan efekat moguće je postići i dodavanjem tamnijih letvica samo na gornji deo zida, jer se na ovaj način stvara savršen kontrast i nadopunjuje cela scena. S druge strane, ukoliko su vaš izbor letvice od svetlog drveta, najbolji savet je da isprobate isprepletene uzorke kako bi se skrenula pažnja na originalni dizajn a ne na boju.

Zanimljiva kombinacija drvenih letvica sa fokusnim tačkama zida u pozadini je takođe dobar način za ukrašavanje spavaće sobe – dovoljno je samo odabrati omiljeni zidni sat, sliku, ili neko drugo umetničko delo i postaviti ga u centar ove drvene priče. Primera radi, bele vertikalne letvice i tamnije horizontalne pruge slike idealne su za stvaranje stimulativnog efekta unutar sobe.

Različite boje i vrste drveta učiniće da svaki zid izgleda kao komad iz muzejske kolekcije, dok će izložene cigle u kombinaciji sa tamno sivim letvicama pružiti prijatnu pozadinu za lepo uokvirene umetničke radove. Korišćenje obojenih letvica kao i 3D uzoraka trougla sa LED rasvetom je još jedan inovativan način da svojoj sobi dodate onaj moderan, urbani look u sekundi.

Izvor: decoist

Povezane teme