IDEJE ZA ULEPŠAVANJE RADIJATORA

Sada kada je leto, i sigurno nemate grejanje u vašem stanu, pravo je vreme da učinite da vaš radijator izgleda dobro pre početka grejne sezone.

Ako imate radijator od livenog gvožđa u starijoj kući, možda sa njega otpadaju komadići boje, ili možda želite da ga osvežite, ili da ga uklopite uz svoje zidove nekom bojom. U svakom slučaju, taj posao će vam oduzeti samo nekoliko sati i zahteva malo mukotrpnog rada, ali će učiniti da se ovaj neizbežan element svakog enterijera uklopi u stil vašeg dekora. Da biste saznali kako, pročitajte tekst koji sledi.

Život u starijoj zgradi dolazi sa svojim prednostima i svojim manama. Dok nam se sviđaju visoki plafoni i salonski raspored u starim stanovima, mnogi od nas ne mogu da podnesu velike, glomazne radijatore koji ruže svaku sobu. Radijatori su nekako  uvek postavljeni na nezgodnim mestima, zauzimaju nepotrebnu količinu prostora.  

Za one koji pate od istog problema, postoji nekoliko rešenja: obojite ga ili ga sakrijte panelima, i učinite ga dekoracijom u svom enterijeru.

Farbanje radijatora je jedan od načina da ružni radijatori postanu lepa dekoracija vašeg enterijera. Skoro svaki radijator može da se pretvori u nešto lepo uz malo boje. Na primer, možete da obojite radijator u istoj boji kao zid. Tada će se radijator stopiti u zid i verovatno ga više nećete ni primećivati. Drugi način je da se oboji u neku svetlu živu boju da bi se istakao u prostoru. Oba načina su dobra, zavisi samo koji efekat želite da postignete.

Za one koji imaju sobe sa tradicionalnim radijatorima, predlažemo vam da ih obojite svežim bojama, tako da privuku pažnju, ili jednostavno da promene dekor prostorije i daju joj vaš lični pečat. Pre svega očistite površinu da biste uklonili prašinu ili stara oštećenja laka, a zatim izaberite jednu temu iz raznovrsnog izbora opcija i boja. Zatim jednostavno obojite radijator kao da je potpuno novo slikarsko platno koje čeka da bude ispunjeno bojom. Možete da koristite svoju maštu, ili pokušajte da napravite model od linija, prateći konturu radijatora ili jednostavno igrajte se nijansama i bojama i bićete oduševljeni rezultatom. Pokušajte da obojite radijator u boju koja će se uklopiti u opšti dizajn prostorije, ili, naprotiv, koja će stvoriti contrast, toliko da će se radijator istaći i uneti dodir boje u prostor. Pogledajte sliku sa žutim radijatorom i videćete na šta mislimo. U galeriji pogledajte još ideja!

Ako mislite da je vaš radijator ružan beli komad metala, ne bojte se, sa maskom radijatora izrađenom po meri, mogu se pretvoriti u lep i funkcionalan element!

Ako vaši radijatori ne upotpunjuju vašu ideju dizajna enterijera, možete izabrati da ih sakrijete iza maske radijatora, koje mogu da posluže kao ključna tačka vaše sobe. Maske neće značajno smanjiti efikasnost vašeg sistema grejanja, dostupni su u širokom spektru boja, dezena i tema, kako u standardnim dimenzijama, tako i napravljeni po meri. 

Povezane teme