Ideje za stvaranje živopisnih uskršnjih dekoracija za stolove

Lagano se približavamo još jednom prazniku, koji deca prosto obožavaju.

Reč je svakako o Uskrsu, jednom od naših najvećih praznika. Bilo da ga tradicionalno proslavljate u krugu porodice ili planirate da napravite manje okupljanje sa nekoliko prijatelja, lepa dekoracija na trpezarijskom stolu je ona koja će vam sigurno dobro doći. Ukoliko vam je potrebno par ideja, kako bi kreirali jedinstven uskršnji dekor, naša galerija fotografija vam stoji na raspolaganju.

BOJE I STILOVI

Pri kreiranju vaše uskršnje dekoracije preporučljivo je da se držite stila koji se proteže kroz vaš dom bilo da je u pitanju skandnavski, moderni, farmhouse, rustični ili minimalistički. Razlog tome je taj što će ovakav vid dekora uveličati vaš dom, nadograđujući ga na suptilan način.

Kada su boje u pitanju, pastelna paleta je trenutno najpopularnija a ujedno ona zvuči idealno za prolećnu uskršnju dekoraciju. Možete se odlučiti za potpunu neutralnu paletu, monohromatsku šemu, crno – bele varijante ili pak posegnuti za nekim jarkim bojama. Uz malo mašte neutralnu paletu možete da ukrasite jedinstvenim smelim tonovima i stvorite vrlo privlačan prizor.

DEKOR

Započnite sa tekstilom u vidu stolnjaka i salveta čije boje se podudaraju sa vašim centralnim dekorom. Možete koristiti pletene podmetače za tanjire, karirane dezene, korpe, drvene držače za sveće i jaja. Na sredni stola svakako bi trebala da bude cvetna dekoracija, ili zelenilo koje vam deluje inspirativno.

Male figure zečeva, gnezda i mahovina neizostavni su delovi ove priče. Kompletan prizor možete da nadogradite perlama, perjem, prstenjem za salvete sa zečijim ušima kao i čokolacima u obliku zečeva. Svakako ako imate tanjire sa printom povodom Uskrsa ne ustručavajte se da ih iznesete na videlo.

Ž.J.

izvor: shelterness

Povezane teme