Ideje za stvaranje inspirativnih galerijskih zidova uz stepenište u kući

Galerijski zid predstavlja zaista lep način da dekorišete prazan zid u kući.

On vam daje priliku da ga učinite živahnim i personalizovanim. Jedno mesto kom danas posvećujemo pažnju, a na kom možete kreirati jedinstven galerijski zid je stepenište u vašem domu. Galerijski zidovi najčešće prate zid koji se penje uz stepenice, ali mogu biti prikazani i na još nekoliko načina u zavisnosti od prostora sa kojim raspolažete, kao i od onoga što se vama lično dopada. Pokazaćemo vam danas na koje sve načine možete kreirati galerijski zid uz stepenište.

OBLICI GALERIJSKIH ZIDOVA UZ STEPENIŠTE

Znate već sigurno da postoje dve forme galerijskih zidova – oni u obliku mreže i oni slobodnog oblika. Bilo koja od ove dve forme može da bude istaknuta na vašem galerijskom zidu uz stepenište. Češće se međutim viđaju galerijski zidovi slobodne forme jer su oni zapravo jednostavniji za postavku na ovakvom mestu, pri čemu vam dozvoljavaju da popunite sve praznine na zidu. Ovo predstavlja veliku prednost ako raspolažete sa većim prostorom uz stepenište. Ukoliko pak želite elegantniji prikaz svakako odaberite mrežnu formu galerijskog zida uz stepenište, bilo da na njemu izlažete umetnička dela ili fotografije.

POSTAVKA GALERIJSKOJ ZIDA UZ STEPENIŠTE

Najpopularnija ideja je svakako postavka galerijskog zida uz stepenište, tako da fotografije ili umetnička dela prate gazišta. Međutim možete uzeti u obzir i nekoliko zidova koji se nadovezuju. Ako imate stepenice u kući koje formiraju krug svakako taj nezgodan ugao možete da ukrasite lepim ramovima. Takođe možete da iskoristite i bočnu stranu stepeništa kako biste na njemu prikazali nešto što vam se dopada u vidu galerijske postavke.

ŠTA IZLOŽITI NA GALERIJSKOM ZIDU UZ STEPENIŠTE?

Porodične fotografije su izbor broj jedan za ovakvu postavku. Takođe ako u svom posedu imate vredna umetnička dela ili neke umetničke fortografije i one mogu svoje mesto da nađu u ovoj priči. Ako se kroz vaš dom proteže boho stil makrame su svakako lep detalj koji možete da zakačite na vašem galerijskom zidu. Ogledala interesanih okvira i oblika, dečiji radovi, isečci iz novina, portreti slavnih ličnosti i sve drugo što vam je drago.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme